šef statičara

Atalić: Pregledali smo 500 kuća, statistika je gora nego u Zagrebu

31.12.2020 u 19:40

Bionic
Reading

'Čeka nas dugotrajan posao. Do prije zadnjeg potresa bilo je dosta toga usporedivo sa Zagrebom. Sad je to totalno druga priča', kaže Josip Atalić, profesor na Građevinskom fakultetu u Zagrebu

On na terenu s ekipom statičara pregledava kuće i zgrade koje su u dosta teškom stanju nakon potresa.

"Situacija je dosta teška, puno ljudi spava ispred svojih kuća, zato trebamo žuriti", kazao je na početku.ž

Na pitanje kakvo je stanje s kućama, zgradama, rekao je: "U ovim trenucima je teško reći. Danas smo pregledali 500 kuća i zgrada i 25 posto je crvenih, 25 posto žutih, 50 posto zelenih, što je puno gora statistika nego u Zagrebu. Koliko od tih crvenih će se moći obnoviti, teško je reći. Crvena je definitivno ona u kojoj ne treba boraviti", kazao je Atalić za RTL Danas.

Video: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kad smo došli u ponedjeljak smo mislili da ćemo biti gotovi za tjedan dana, ali potres u utorak je sve poremetio. Čeka nas dugotrajan posao. Do prije zadnjeg potresa bilo je dosta toga usporedivo sa Zagrebom. Sad je to totalno druga priča", rekao je.

Na pitanje kad bi se Petrinja mogla vratiti u staro ruho, istaknuo je:"To definitivno ovisi najvećim dijelom o novcima. Puno ovisi kako će se ta sredstva osigurati. Teško je reći koliko, ali jako puno novaca...", rekao je na kraju.

  • +14
Posljedice potresa u Petrinji Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX