PRAVNICI-VJERNICI MILANOVIĆU

'Antikršćanski mentalitet ugrađuje se i hrvatskim građanima'

  • Autor: tportal.hr/IKA
  • Zadnja izmjena 13.03.2012 19:39
  • Objavljeno 13.03.2012 u 14:58
zoran milanović

zoran milanović

Izvor: Pixsell / Autor: robert anić

Nakon duhovnih vježbi za pravnike koje su održane ovog vikenda u organizaciji Zaklade biskup Josip Lang iz Zagreba, sudionici i organizatori uputili su pismo premijeru Zoranu Milanoviću

Na duhovnoj obnovi okupili su se, piše Informativna katolička agencija, suci, odvjetnici, javni bilježnici, pravnici u upravi i gospodarstvu i profesori Pravnog fakulteta. U apelu premijeru istaknuli su kako živimo u vremenu teške ekonomske krize i recesije i vremenu urušavanja sustava vrijednosti te diktaturi liberalizma i relativizma.

'Europsko liberalno mišljenje negira bilo kakav osjećaj za neprijepornu kršćansku baštinu. Antikršćanski mentalitet ugrađuje se u mentalni sklop građana Europe, čega nije pošteđena ni Hrvatska, za što postoje brojne potvrde', stoji u pismu.

Potpisnici se slažu kako je očuvanje tradicijskih vrijednosti moguće i u Europskoj uniji te se zalažu za dostojanstvo osobe, obitelji i naroda u punom smislu, za zaštitu obitelji kao zajednice muškarca i žene, za zaštitu života od začeća do smrti, za vraćanje dostojanstva radu kao Božjem daru i za solidarnost sa siromašnima.

'Ovim apelom obraćamo Vam se kao predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i kao pravniku, koji može razumjeti našu zabrinutost zbog ugrožavanja temeljnih vrednota do kojih može doći upravo posredstvom zakonodavne djelatnosti', piše.

'Uvjereni smo kako ćete u potpunosti razumjeti našu zabrinutost za stanje na zakonodavnom području i da ćete poduzeti sve u okviru svojih političkih odgovornosti i obveza kako biste branili tradicionalne vrednote koje čine identitet hrvatskog naroda. Da bi se to postiglo, potrebno je osigurati kontinuiranu brigu za zaštitu osnovnih ljudskih prava, bez obzira na to koja društveno-politička vlast ima većinu koja vodi državu i narod.

Promicanje i ostvarenje spomenutih vrednota svakako će biti na dobrobit svih građana i boljitak Republike Hrvatske', stoji u apelu koji su potpisali pravnici okupljeni na duhovnim vježbama te upravitelj Zaklade biskup Josip Lang o. Antun Cvek i predsjednik Zaklade o. Mijo Nikić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi