liberalni forum

'Amsterdamska koalicija neće biti partner HDZ-u'

09.12.2017 u 13:16

Bionic
Reading

Stranke, zasad još neformalne, Amsterdamske koalicije - IDS, GLAS i Pametno, u subotu su u Zagrebu organizirale Liberalni forum pod nazivom 'Kako do slobodnoga društva i pravne države?'

Komentirajući buduću koaliciju, predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš objasnila je, javlja HRT, kako je 'apsolutno jasno da su centar i centar lijevo, te da u budućnosti nisu nekakav koalicijski partner HDZ-u'. Da jesu, ne bi se okupljali, zaključila je čelnica GLAS-a.

A jesu li spremni na suradnju s SDP-om?

Čelnica GLAS-a kaže da su spremni na suradnju i razgovore sa svima koji će prepoznati ono što rade: 'No, pitanje je gdje je SDP, gdje se SDP nalazi. Ali, znamo s kim nismo spremni'.

  • +11
Liberalni forum 'Kako do slobodnog društva i pravne države?' Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Stranka Pametno želi jednu potpuno novu Hrvatsku, modernu i otvorenu zemlju potpuno integriranu u Europu, zemlju iz koje djeca neće bježati, koja gleda i živi budućnost. Jedan od najvećih problema naše zemlje je klijentelizam i poruka koja se njime šalje, a to je da je važnije biti pripadnik stranke nego imati znanje i sposobnost.

Upravo zbog toga nam mladi napuštaju zemlju. Taj problem neće riješiti stranke koje su na dovele na začelje Europe nego jedna potpuno nova politička snaga. Tu snagu smo mi spremni graditi s novim i svježim idejama i s novim ljudima. Pozivamo sve građane kojima je stalo do ove zemlje, da nam se pridruže', rekla je predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak