STEFAN BRAUN

Američki marinci pretučeni u Beogradu

20.10.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Dvojica američkih marinaca pretučena su u toaletu noćnog kluba Stefan Braun u Beogradu! Marinci su nakon saniranja ozljeda pušteni iz bolnice, a policija traga za napadačima

BEOGRAD - Marinac R. J. M. (27) i njegov kolega, obojica djelatnici veleposlanstva SAD-a u Beogradu, napadnuti su u noći između 15. i 16. listopada u poznatom noćnom klubu.

'Nije bilo tučnjave'

Iako je američko veleposlanstvo u Beogradu potvrdilo da su u incidentuu navedenom klubu sudjelovali marinci, u klubu tvrde da u noći između 15. i16. listopada nije bilo incidenta. 'Nemamo informaciju da se ovdjedogodila tučnjava. Bili smo u klubu te noći i nikakve tučnjave nijebilo', tvrde u tom poznatom beogradskom klubu.

'Incident se dogodio oko 2 sata ujutro. Marinci, koji su u četvrtak navečer proveli nekoliko sati u diskoteci, otišli su zajedno u toalet. Tamo su ih pretukli nepoznati mladići koji su nakon napada pobjegli. Amerikanci su odmah prevezeni u bolnicu', izjavio je za srbijanski Pressonline izvor blizak istrazi, dodajući da su pregledani u prisutnosti liječnika iz američkog veleposlanstva. Marinci su zadobili lakše ozljede, a imali su modrice i posjekotine po tijelu. Nakon pregleda dali su izjavu policiji.

Pripadnici Marinskog korpusa osiguravaju većinu američkih veleposlanstava u svijetu i naoružani su po pravilima američke vojske. Marinci su u Beogradu, kako vole reći, posljednja linija obrane veleposlanstva.

'Iako je Srbija za Amerikance i dalje na listi rizičnih zemalja u regiji, marinci se utrkuju tko će na službu u Beograd! Bez obzira na posljednje incidente sa strancima, oni su oduševljeni Srbijom jer je smatraju sigurnom', kaže sugovornik Pressa, blizak diplomatskim krugovima u Beogradu.

Motiv posljednjeg napada još uvijek se ne zna. 'U noći između četvrtka i petka nije bilo incidenata u ovom klubu. Moguće je da su se posvađali s drugim gostima ili je došlo do nesporazuma oko neke djevojke, pa je do tučnjave došlo kasnije u toaletu. Policija je saslušala i djelatnike kluba i članove osiguranja. Marinci su se suočili sa svim članovima osiguranja kluba, ali nijednog nisu prepoznali kao napadača. Policija traga za napadačima, a istraga je u tijeku', rekao je sugovornik.