molekularna biologinja

Ambriović Ristov: Jučer me nazvao gospodin Frka-Petešić i rekao da premijer zahvaljuje na suradnji koja više nema smisla

08.12.2020 u 14:17

Bionic
Reading

Molekularna biologinja i članica Znanstvenog savjeta Vlade RH Andreja Ambriović Ristov izjavila je u utorak da je dobila poruku iz vlade da više nema smisla da bude članica toga tijela zbog apela koji je prije potpisala

"Jučer me nazvao gospodin Frka-Petešić i rekao da premijer zahvaljuje na suradnji koja više nema smisla zbog apela koji sam potpisala", kaže se u kratkoj izjavi koju je dostavila Hini na upit.

"Vidjela sam demantije nakon toga, ali nisam razumjela što su time htjeli reći", kratko je odgovorila znanstvena savjetnica u Zavodu za molekularnu biologiju Instituta Ruđer Bošković.

Mediji su u ponedjeljak navečer objavili da je pet članova vladinog Znanstvenog savjeta izbačeno iz tog tijela nakon što je 26 istaknutih hrvatskih liječnika i znanstvenika objavilo apel javnost, zabrinuti širenjem drugog vala pandemije u Hrvatskoj i velikim brojem žrtava.

Riječ je o Andreji Ambriović Ristov, Nenadu Banu, Petri Klepac, Branku Kolariću i Igoru Rudanu.

Glasnogovornik Vlade RH Marko Milić odbacio je u ponedjeljak kasno navečer tvrdnje da je premijer donio odluku o izbacivanju petorice članova vladinog Znanstvenog savjeta koji su potpisali apel zabrinuti širenjem epidemije covida-19.

Molekularni biolog Nenad Ban medijima je ranije u ponedjeljak kazao da više nije član vladinog Znanstvenog savjeta za borbu protiv pandemije koronavirusa i izrazio žaljenje što je ovaj događaj privukao toliku pozornost te istaknuo kako su njegove izjave bazirane na znanstvenim argumentima.

Ban je medijima izjavio da su njegove izjave bazirane na znanstvenim argumentima te da nema želju bilo koga kritizirati već samo pokušati komunicirati situaciju i predviđanja bazirana na znanstvenim podacima.