pisao plenkoviću

Vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro istupio iz HDZ-a: Svoju političku budućnost želim graditi bez vječnih stranačkih manipulatora

09.02.2021 u 13:52

Bionic
Reading

Aktualni zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Josip Dabro istupio je iz HDZ-a. U pismu koje je uputio stranačkom predsjedniku Andreju Plenkoviću objašnjava što ga je potaknulo na takav čin te se zahvaljuje na dosadašnjoj suradnji

Josip Dabro uputio je pismo stranačkom predsjedniku Andreju Plenkoviću u kojem navodi kako je na istupanje iz HDZ-a 'potaknut iznimno negativnim ozračjem i narušenim međuljudskim odnosima u županijskoj organizaciji' uzrkovanim nedostatkom upravljačke strategije, nedostatkom potrebe za okupljanjem i zajedništvom nedavno izabranog vodstva.

Dabrino pismo prenosimo u cjelosti:

'Potaknut iznimno negativnim ozračjem i narušenim međuljudskim odnosima u županijskoj organizaciji HDZ-a Vukovarsko srijemske županije uzrokovani nedostatkom upravljačke strategije, nedostatkom potrebe za okupljanjem i zajedništvom nedavno izabranog vodstva, osjećam moralnu dužnost kao dugogodišnji član ( član Mladeži Hdz-a od 1999. godine) i dužnosnik.

-predsjednik Mladeži Hdz-a G.O. Otok od 2005. – 2014. godine,

- predsjednik Ž.O. MHDZ-a VSŽ od 2013. – 2018. godine,

-član Predsjedništva MHDZ-a od 2013. – 2018. godine,

- potpredsjednik G.O. HDZ Otok od 2012. – 2016. godine,

- član Ž.O. HDZ VSŽ od 2012.- 2019. godine

- predsjednik G.O. HDZ Otok od 2016.- 2019. godine

- županijski vijećnik HDZ-a u VSŽ od 2013.- 2017. godine

- od 2017. godine zamjenik župana u Vukovarsko srijemskoj županiji.

Na stranačkim izborima dobili ste povjerenje da preuzmete odgovornu dužnost predsjednika HDZ-a. Ponudili ste program pravne sigurnosti, gospodarskog razvoja i društvene solidarnosti. Ljudi kojima ste Vi javno dali stranačku potporu u nedavno održanim unutarstranačkim izborima u Vukovarsko srijemskom HDZ-u su predstavnici starih struktura koje ste zadužili da upravljaju našom županijom, a isti godinama uništavaju sve čega se dotaknu uz prešutnu podršku Zagreba, samo uz uvjet bespogovornom slušanju u stranačkim previranjima. Ti ljudi, bore se samo za svoj osobni boljitak, a ne za boljitak Vukovarsko srijemske županije.

Zahvaljujem se svim vjernim i poštenim članovima HDZ-a, čije srce nesebično kuca i živi i za našu Hrvatsku i za našu Slavoniju. “Obećana zemlja” koja je prigrlila i hranila naše pretke i pružila im bolji život i nas danas obvezuje da iskoristimo vrijeme koje imamo, i neponovljive prilike da ju oplemenimo i učinimo poželjnom za ostanak i bolji život na njoj. Kako lijepo zvuče riječi “bolji život na njoj”, ali nažalost ne samo nekolicini članova stranke i njihovim obiteljima.

Nastavljam raditi u korist stanovništva naše najistočnije županije, ali svoju političku budućnost želim graditi bez utega loših politika i vječnih stranačkih manipulatora!

Stoga, zaključno s današnjim danom, istupam iz HDZ-a!

Vama želim svako dobro i zahvaljujem se na dosadašnjoj suradnji.', napisao je Dabro.