NOVA PRAVILA

Ako ne ostvare rezultate, direktori ZG holdinga 'lete' iz tvrtke

21.08.2013 u 14:15

Bionic
Reading

Zagrebački holding danas je raspisao natječaj za izbor direktora 18 podružnica i tri trgovačka društva koji bi ubuduće, kako se najavljuje, trebali odgovornije upravljati gradskim tvrtkama, uz manje prava i više obveza nego dosad

Iz Holdinga poručuju kako se ne radi o smjenama direktora, kao što se to u javnosti predstavlja, već se raspisuju natječaji za nove direktore podružnica nakon što im je istekao četverogodišnji mandat.

'Na natječaj se mogu prijaviti svi koji zadovoljavaju uvjete propisane natječajem, a novost je da će novi ugovori o radu direktora podružnica biti izmijenjeni i ujednačeni s ugovorima članova Uprave Zagrebačkog holdinga, što predstavlja puno veću odgovornost i obveze prema njima samima', izvijestili su iz Holdinga.

Tako bi ubuduće direktor mogao biti smijenjen ako ne ostvari dobre rezultate, ali pritom više neće moći ostati u 'svojoj' podružnici, niti će moći prijeći u neku drugu.

'Od novih direktora se očekuje odgovornost i predanost prema poslu te ispunjavanje radnih zadataka, što se također očekuje od svakog zaposlenika Zagrebačkog holdinga', poručuju iz zagrebačke megatvrtke.

Što se tiče plaća i broja zaposlenih, Uprava će kroz dijalog sa sindikatima pronaći način kako riješiti zatečene probleme u tvrtki, jednako kako je i nedavno postignut dogovor oko Kolektivnog ugovora, tvrdi vodstvo Holdinga.

Holding će, nakon 10. rujna dokad traje natječaj, dobiti nove direktore na čelu podružnica 'Čistoća', 'Zagrebački digitalni grad', 'Gradska groblja', 'Tržnice Zagreb', 'Vodoopskrba i odvodnja', 'Zagrebačke ceste', 'Zbrinjavanje gradskog otpada i sanacija', 'Zrinjevac', te direktora 'Gradske plinare Zagreb' d.o.o.

Također, nove direktore dobit će 'Zagrebački električni tramvaj' i 'Zagrebparking', kao i 'Antun Gustav Matoš', 'Upravljanje sportskim objektima', 'Vladimir Nazor', 'Zagrebački velesajam', 'Autobusni kolodvor Zagreb', 'Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo', 'Robni terminali Zagreb', 'Stanogradnja', te trgovačka društava 'Gradska plinara Zagreb-Opskrba' d.o.o i 'Zagreb plakat' d.o.o.