VREMENSKA PROGNOZA

Ako možete, bježite na more. Ako ne, radujte se ponekom pljusku

21.07.2017 u 07:32

  • +9

Osvježenje na plaži u Makarskoj

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX

Bionic
Reading

Za petak, ali i naredne dane, prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda nam najavljuju nastavak velikih vrućina uz temperature od 32 do 35, ali i poneki pljusak koji bi mogao osvježiti krajeve u unutrašnjosti

Pljuskova i grmljavine poslijepodne i navečer može biti ponegdje u Slavoniji, posebice zapadnoj, pri čemu mogu biti lokalno izraženiji. Zapuhat će prolazno umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura će od jutarnjih 16 do 19 danju porasti do vrijednosti između 32 i 35 stupnjeva. 

Vruće će biti u središnjim predjelima gdje se također očekuje najviša dnevna temperatura od 32 do 35. Bit će djelomice sunčano, uz mjestimičnu prolaznu kišu, a nije isključeno i lokalno nevrijeme poslijepodne. Ponegdje će biti umjerenog sjeverca. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni, mjestimice i zapadni vjetar. Dan će obilovati suncem, posebice na moru, no ponegdje uz umjeren i jak razvoj oblaka može biti pokojeg pljuska s grmljavinom, većinom u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre. 

Na srednjem će Jadranu prevladavati sunčano, mjestimice s malom i umjerenom naoblakom. I tu će sredinom dana i poslijepodne biti umjerenog jugozapadnog i zapadnog vjetra. Bit će vruće. 

Vrućina i sunce obilježit će petak na krajnjem jugu Lijepe Naše. Povremeno će od sredine dana puhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, prema otvorenome i sjeverozapadnjak. More pritom mirno i malo valovito.

Dani koji slijede u kopnenim će predjelima biti vrući i vrlo vrući, ponegdje i sparni, uz povremeno umjeren jugozapadni i južni, u ponedjeljak i zapadni vjetar.

Očekuje se uz to većinom sunčano, ali neće biti posve stabilno pa treba računati na mjestimične pljuskove, poglavito u subotu na istoku, a u ponedjeljak i drugdje. Na moru će kraj ovog i početak sljedećeg tjedna obilovati suncem.

Bit će vruće, ponegdje i uz neugodno tople noći. Oblaka će više biti na sjevernom dijelu, iako je mogućnost za pokoji pljusak u dane vikenda ondje većinom mala. Veća će biti u ponedjeljak, kada je kiša osobito izgledna u unutrašnjosti Istre. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, u ponedjeljak jugo.