MATIĆ POZVAO PREDSJEDNICU

'Ako može u šator, neka dođe i u Ministarstvo branitelja'

03.03.2015 u 09:38

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić, koji je dobio poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je posjeti, poslao je u Ured predsjednice pismo s kontrapozivom

'Zvali su me u petak iz Ureda predsjednice, ali zbog brojnih obveza nisam se taj dan mogao odazvati. Osim toga, premda zaista nisam sujetan i ne predstavlja mi nikakav problem odlazak na Pantovčak, mislim da bi logičnije bilo da predsjednica dođe u Ministarstvo branitelja. Zato sam joj u tom smislu poslao pisani poziv. Ona je već tri puta navratila u šator gdje su prosvjednici i ako bi sada napravila još tih nekoliko koraka i ušla u Ministarstvo i sastala se sa mnom, pokazala bi da poštuje tu instituciju, makar joj je trenutačno na čelu čovjek koji nije njezina politička opcija', rekao je ministar Matić za Novi list.


Ako predsjednica prihvati njegov poziv, Matić joj namjerava iznijeti svoje argumente u vezi s prosvjedom, kojem je glavni zahtjev ministrova smjena, a njih bi se dvoje trebali dogovoriti i o stvarima poput odlikovanja, obilježavanja obljetnica vezanih za Domovinski rat i slično. No, kad bi Grabar-Kitarović prošla pored šatora i ušla u Ministarstvo branitelja, ona bi na taj način zapravo priznala legitimitet Matiću, kojeg mu prosvjednici odriču.

Više pročitajte ovdje