CAMPUS RECRUITMENT PROGRAM

AIESEC spaja studente i kompanije

06.03.2009 u 15:59

Bionic
Reading

Campus Recruitment Program (CRP) predstavlja jedinstveni program koji kompanijama pruža izravan pristup raznovrsnim profilima studenata iz četiri grada širom Hrvatske: iz Osijeka, Splita, Varaždina i Zagreba. Program traje kroz cijeli drugi semestar akademske godine i stalno pruža prilike za studente i kompanije

Career sajmovi i slični eventi su postala svakodnevna pojava, te je tržište postalo zasićeno takvim prilikama. Ovaj program predstavlja nešto više, odnosno strukturirani slijed proizvoda koji jedino AIESEC kao studentska organizacija zahvaljujući svojoj mreži od pet gradova može ponuditi.

Campus Recruitment Program
(CRP) predstavlja jedinstveni program koji kompanijama pruža izravan pristup raznovrsnim profilima studenata iz četiri grada širom Hrvatske: iz Osijeka, Splita, Varaždina i Zagreba. Kroz program nastoji se kompanijama pružiti priliku da izgrade imidž kvalitetnog i respektabilnog poslodavca među studentima u Hrvatskoj.

Program je jednako usmjeren prema kompanijama i studentima. AIESEC je smješten na pet visoko cijenjenih fakulteta u Hrvatskoj, što omogućava direktan kontakt sa studentima.

CRP ima dva osnovan dijela, Career Work Shop i Career Day. Career Workshop studentima daje priliku za određeno praktično iskustvo u području svojeg obrazovanja, a Career Day  za svoj glavni cilj ima spajanje studenta i kompanije.

Career Workshop predstavlja projekt kojim se na neformalan način poslovni sektor uvodi u sustav obrazovanja. Obuhvaća radionice koje pripremaju studenta na definiranje smjerova izgradnje karijere, načine predstavljanja poslodavcu i kvalitetno pisanje životopisa.

Career Days predstavlja projekt koji je na inicijativu članova studentske udruge AIESEC prvi put organiziran 1992. godine. Za vrijeme dva dana trajanja projekta omogućuje se izravna komunikacija između gospodarstvenika i studenata fakulteta. Kompanije imaju priliku informirati studente o svome radu, predstaviti sebe i svoje buduće ciljeve, kao i upoznati studente s vještinama i znanjima potrebnim za uspješan rad u njihovoj kompaniji.

Studenti, ostavljajući svoje životopise u bazi podataka, daju tvrtkama velik izbor raznolikog i kvalitetnog kadra uz niže troškove. Organizacija Career Day projekta prethodnih puta opravdala je svrhu kroz činjenicu da je kao rezultat ovakvih projekata stotine studenata pozvano na razgovor za posao.

Datumi održavanja Career Days su:

Osijek - 6. svibnja
Split – 1.-2. travnja
Varaždin – 29. travnja
Zagreb - 17.-18. ožujka