CIRKUS SE NASTAVLJA

A-HSP opet provocira: Dolazimo u Srb unatoč zabrani

22.07.2016 u 08:06

Bionic
Reading

Premda je policija uklonila šator s ustaškim obilježjima koji su pripadnici A-HSP-a postavili u blizini antifašističkog spomenika u Srbu, te pripadnicima ove stranke zabranila prosvjed protiv obilježavanja 75. godišnjice ustanka, Dražen Keleminec, predsjednik ove marginalne stranke, ponovno je pozvao članstvo da dođe u Srb

Na web stranicama stranke stoji poziv s apelom 'Srb je Hrvatska, tako će i ostati', a simpatizeri se motiviraju i riječima: 'Pokažimo da ideja Velike Srbije neće proći'. Dakako, poziv završava uobičajenim 'Za dom spremni'.

Predsjednik udruge antifašista općine Gračac, Dragan Rodić, za Novi list kaže: 'Mi želimo biti tolerantni, ali što dalje ti ljudi ustraju na tim suludim idejama, tolerancije nam ponestaje. Ako država ne može zaustaviti tu ludost, trebali bi je zaustaviti mi sami, ali to nikako ne bi bilo dobro'.

A-HSP svake godine nastoji prosvjedom omesti obilježavanje antifašističkog ustanka u Srbu, nazivajući ga 'četničkim zločinom'. Svake godine se okupi nekoliko desetaka pristaša stranke koji vrijeđaju, viču i prijete, ali ih policija okruži i onemogući da napadnu sudionike proslave. Kako sada stvari stoje, tako će biti i ove godine.