TINEJDŽERICA ZA VOLANOM

16-godišnjakinja Opelom teško ozlijedila dječaka

25.10.2010 u 12:59

Bionic
Reading

Maloljetna Požežanka u subotu se odlučila malo provozati automobilom prijateljičine majke. Iako joj je 16 godina tek, te još nema niti pravo na polaganje vozačkog ispita, s djevojkom, koja je očito bila sigurna u svoje vozačke sposobnosti, u automobil su sjele i dvije njezine prijateljice

Vozačka avantura 'nestašne' tinejdžerice umalo je završila tragično. Nešto prije 14 sati u Ulici Stjepana Radića u Jakšiću, zbog neprilagođene brzine, 16-godišnjakinja je Opel Corsom 'pokupila' 11-godišnjeg dječaka, koji je uz rub ceste vozio bicikl. Kako doznajemo, dječak je od udarca i pada zadobio teške tjelesne ozljede. Lakše su ozlijeđene i dvije putnice iz Opela, 18-godišnjakinja i 17-godišnja kći vlasnice automobila za čiji je upravljač sjela maloljetna Požežanka.

Protiv 16-godišnjakinje slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Požegi zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom te optužni prijedlog zato što je za upravljač automobila sjela prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.
I 37-godišnjoj majci njezine godinu dana starije prijateljice također slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja Davanje vozila na upravljanje osobi koja nema pravo na upravljanje te joj prijeti novčana kazna od 1.000 do 3.000 kuna.