STRAVIČAN ZLOČIN U OMIŠU

15 godina zatvora za ubojstvo majke pred njenim sinovima

12.11.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Milan Kalajžić (63) osuđen je na 15 godina zatvora uz sigurnosnu mjeru obveznog psihijatrijskog liječenja zbog ubojstva Nataše Božić (37) 27. kolovoza 2011. godine u Omišu

Njih su dvoje bili u vezi, a nakon što mu je ona rekla da prekidaju, poslao joj je više SMS-ova moleći je da mu se vrati, ali ujedno i prijeteći kako sve to neće završiti dobro, odnosno da će nastradati oboje. Kobnoga dana došao je pred njezinu zgradu s pištoljem za obilježavanje stoke. Pokupila ga je policija. Izmjerili su mu 2,4 promila alkohola u krvi, liječnici su ga odveli na Hitnu pomoć u Omišu i onda ga pustili.

Uvečer, oko 21.20 sati, s lovačkom puškom kalibra 12,7 milimetara vratio se pred Natašin stan u kojemu je bila sa svoje dvoje malodobne djece. Kada ga je čula pred vratima, uzela je telefon želeći nazvati policiju, međutim, Kalajžić je nogom razvalio vrata koja su bila dva puta zaključana. Ušao je u stan i pucao prvo u strop, potom joj prislonio pušku na prsa i ispalio drugi, smrtonosni hitac. Nakon toga je njezine sinove, koji su gledali majčinu smrt, poslao van iz prostorije i potom pokušao izvršiti suicid pucajući sebi u čeljust.

Sutkinja Katija Blaće u obrazloženju presude istaknula je da ne stoji teza koju je zastupala obrana da je do sukoba došlo zbog novca koji joj je Kalajžić navodno posudio, a ona mu nije vratila. Isto tako, sud je zaključio da nije točno da među njima nije bilo ljubavne veze, s obzirom na to da je i kći optuženika posvjedočila da se on nekoliko mjeseci prije odselio iz obiteljskog doma. Nakon što je ona prekinula njihovu vezu, u srpnju i kolovozu slao joj je brojne poruke. U jednoj je moli da ga prijavi policiji jer to neće završiti dobro. Na kraju ju je lišio života na brutalan način, usmrtivši majku pred njezinom djecom.