CILJAJU NA REKORD

Znate kako izgleda 380 km/h na motociklu? Ovako

28.10.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Triumph Castrol Rocket, čudo na dva kotača dužine gotovo osam metara, razvija tisuću konjskih snaga iz dva motora Triump Rocket III. Usprkos tome, vožnja pri 380 kilometara na sat djeluje prilično mirno. No što je važnije, ovim vozilom se jednog dana želi oboriti svjetski rekord, a možda i prijeći 640 km/h

Baš kako ime motocikla i sugerira, stvar više liči na kakav svemirski brod/raketu nego na nešto s dva kotača. Ni sjedeći položaj u vozilu ne podsjeća posebno na vožnju motociklom, ali definicije ne znače mnogo.

Triumph Castrol tim i vozač Jason DiSalvo nedavno su odradili dio testova, a prema prvim pokazateljima prilično su zadovoljni rezultatima. Tim želi oboriti rekord od 605 km/h koji je 2010. postavio Rocky Robinson u vozilu s dva Suzukijeva motora.


Kako izgleda Triumph Castrol Rocket i koliko je zapravo mirna vožnja pri velikim brzinama, moguće je vidjeti u filmićima u nastavku. Svakako je zgodno primijetiti pomoćne kotače koji se uvlače u vozilo nakon otprilike 50 milja na sat (oko 80 km/h):