POČELE SU PROGNOZE

Znamo što Apple planira za iPhone u ovoj godini, i moglo bi vam se svidjeti

31.01.2019 u 13:12

Bionic
Reading

Apple priprema telefona sa moćnim 3D kamerama, a najveći u seriji mogao bi imati onu sa tri objektiva

Ako je vjerovati najnovijem izvješću Bloomberga, Appleov plan za 2019. i 2020. već je poznat izvjesnim tehno insajderima. S obzirom da svakog rujna svjedočimo dolasku novog iPhonea, tehnološki div u ovom trenu vjerojatno donosi konačne zaključke o izgledu ovogodišnje serije uređaja. Tim rečeno, pretpostavlja se da će ove godine telefon doživjeti najveći napredak po pitanju kamera.

MINI VODIČ

Svaki vlasnik iPhonea mora znati ovih šest trikova

Pogledaj galeriju

Mark Gurman iz Bloomberga tako je napisao da će ovogodišnji uređaji iz Applea imati 3D kameru na pozadini, što je korak naprijed od trenutne generacije koja ima 3D kameru na prednjem dijelu te ju koristi za biometrijsko otključavanje.

  • +10
Apple iPhone XR Izvor: Apple / Autor: Apple

Moćnija kamera mogla bi mjeriti udaljenost predmeta, što bi dodatno moglo poboljšati iskustvo korištenja aplikacija za proširenu stvarnost, s obzirom da bi aplikacije sada mogle preciznije mjeriti međusobnu udaljenost predmeta u okolini smartfona te time preciznije na ekranu postavljati virtualne predmete u 'stvarni svijet'.

Apple će, kao i svake godine do sad, izdati unaprijeđene verzije ovogodišnjih modela - imat će brži procesor i novi softver koji navodno dozvoljava noćni mod rada u cijelom operativnom sustavu, a ne samo u određenim aplikacijama. Najskuplji telefon koji će naslijediti iPhone XS Max imat će čak tri kamere na stražnjoj strani, što će mu omogućiti dodatne značajke zumiranja.

Ukratko, ako je vjerovati insajderima, ovogodišnji uređaji bit će:

  • Nasljednik iPhonea XR opremljen LCD panelom i kamerom s dva objektiva na stražnjoj strani. Koštat će 749 dolara.
  • Nasljednik iPhonea XS sa boljim OLED ekranom i dvostrukim objektivom na stražnoj strani. Koštat će 999 dolara.
  • Nasljednik iPhonea XS Max koji će ovog puta doći sa trostrukom pozadinskom kamerom te će koštati 1099 dolara ili više