wepark

Živcira vas parking u Zagrebu? Uskoro stiže domaća aplikacija koja će sve riješiti

  • Autor: B. S.
  • Zadnja izmjena 20.10.2017 21:22
  • Objavljeno 20.10.2017 u 13:20
Karlo Starčević, vlasnik WeParka

Karlo Starčević, vlasnik WeParka

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Tportal

I sami potaknuti učestalim gubljenjem vremena u potrazi za parkingom Karlo Starčević i ekipa iz WeParka došli su na ideju koja ih spašava muke. No, tu priči nije kraj...

WePark platforma je koja obuhvaća sve one u potrazi za parkingom i vlasnike neiskorištenih mjesta, a kako funkcionira, koji su joj potencijali i budućnost, ispričao nam je vlasnik WeParka Karlo Starčević.

Kako je cijela priča počela?

Iz frustracije zbog traženja parkinga krenuli smo u priču kako bi bilo dobro da takvo nešto postoji i zapravo bili u čudu što uz današnju tehnologiju i dalje moramo unedogled kružiti u potrazi

Priča je počela kao aplikacija, no kasnije se razvilo u to da je aplikacija samo dio WePark zajednice koja obuhvaća vozače u potrazi za parkingom, vlasnike parkirnih mjesta, koja nisu adekvatno iskorištena, i WePark platformu koji spaja te dvije strane i dodaje na to različite servise kako bi unaprijedili i olakšali svakodnevne probleme svih uključenih strana.

WePark - Park with smile

Autor: WePark

Po čemu je aplikacija posebna?

Aplikacija je jednostavno sučelje prema WePark platformi kroz koji će registrirani vozači biti u mogućnosti pronaći i rezervirati parkirno mjesto, biti navigirani do samog mjesta, pomoću koje će ukloniti prepreku na parkirnom mjestu te nakon završetka parkiranja i platiti samu uslugu kreditnom karticom, voucherom ili prepaid sustavom.

Vrijedi li samo za Zagreb ili se može koristiti bilo gdje?

Za Zagreb iz vlastitih iskustava znamo situaciju i potrebnu količinu parkirnih mjesta prema postojećoj potražnji i inicijalno je fokus centar Zagreba, no sama platforma nema ograničenja, niti geo lokacijom niti sustavom zaštite parkinga, primjena je moguća doslovno bilo gdje na svijetu s bilo kojim pametnim sustavom zaštite parkirnog mjesta.

WePark

Izvor: Ostale fotografije / Autor: WePark

Kako WePark aplikacija funkcionira?

Sa strane vozača je dovoljno instalirati aplikaciju i registrirati se u sustav i kroz aplikaciju će biti vidljiva sva dostupna parkirna mjesta.

Sa strane vlasnika parkirnog mjesta dovoljno je registrirati se u sustav i prijaviti lokacije i period dostupnosti svakog parkirnog mjesta. Razvili smo uređaj koji nam je neophodan za integraciju sa postojećim rampama ukoliko one postoje te usko surađujemo s hrvatskim inovatorima na rješenjima koja postoje i uklapaju se u nas ekosustav.

Je li već u upotrebi?

Trenutno su spremne tri lokacije za probni period dok je aplikacija u beta verziji, a do 1.studenog nadamo se u potpunosti spremna za upotrebu.

Koji su vam daljnji planovi?

Do kraja godine očekujemo barem 10 lokacija u Zagrebu, sa ukupno stotinjak parkirnih mjesta te sa punionicama za vozila na električni pogon na svakoj lokaciji, ali i širenje aktivnosti van granica, kontaktirani smo za suradnju iz 3 države unutar EU ali i šire. Već iz današnje perspektive očekujemo vrlo zanimljivu iduću godinu.

Želja je ići u korak s budućnosti u smislu ekonomije dijeljenja na kojoj baziramo poslovni model te smo spremni za vozila koja će biti povezana i ekološki prihvatljiva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!