KORAK PO KORAK

Želite svima pokazati kako je vaša stranica na Facebooku autentična? Evo kako ćete to učiniti

01.07.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Doznajte kako vaša stranica ili profil na najvećoj društvenoj mreži svijeta može dobiti plavu ili sivu oznaku kojom dokazuje svoju autentičnost

Društvene mreže vrve lažnim korisničkim računima. Stoga ima smisla što tvrtke poput Snapchata, Twittera i Facebooka pojedinim korisničkim računima daju oznaku 'provjeren' (verified) kako bi korisnici mogli biti sigurni s kime imaju posla.

U Facebooku koriste plavu oznaku kako bi provjerenom označili stranicu ili osobu od javnog interesa (poput poznatih i slavnih ili velikih brendova. Postoji i siva oznaka, koja je služi za označavanje drugih autentičnih stranica (onih kojeg nisu od općeg javnog interesa).

dobro dođu

Pet trikova za Facebook koje biste trebali znati

Pogledaj galeriju

U oba slučaja provjera i potvrda su besplatne. Evo što vam treba kako bi dobili plavu ili sivu oznaku:

  • Fotografija za zaglavlje.
  • Profilna fotografija.
  • Ime ili naziv u skladu s Facebookovim smjernicama.
  • Sadržaj objavljen na tom korisničkom računu.
  • Posjetitelji vas smiju pratiti (vrijedi samo za profile).
  • Službeni dokument poput osobne iskaznice, putovnice ili vozačke dozvole (vrijedi samo za profile).
  • Za stranice koje se ne odnose na osobu - dokument s vodenim žigom kojim možete dokazati kako zastupate određenu organizaciju (potvrda o osnutku tvrtke ili račun za komunalije koji glasi na taj naziv, recimo).

Evo kako ćete dobiti potvrdu o autentičnosti profila na Facebooku.

Za plavu oznaku morat ćete koristiti izdanje Facebooka namijenjeno stolnim računalima, dok ćete stranice morati namjestiti na postavku public figure. Kad to riješite, evo uputa korak po korak što dalje trebate činiti.

  • Otvorite facebook.com i logirajte se u svoj korisnički račun.
  • Otvorite ovu poveznicu i ispunite obrazac, uključujući i razlog zašto trebate potvrdu.
  • Kliknite Send.

Dobit ćete obavijest nakon što u Facebooku pokrenu postupak provjere. U slučaju odbijenice moći ćete se ponovno prijaviti po isteku 30 dana.

Za sivu oznaku otvorite Settings na vašoj stranici i pod tabom General odaberite Page Verification. Potom kliknite na Verify this page i unesite javno dostupan broj telefona vaše tvrtke, državu u kojoj poslujete i jezik koji koristite.

Kliknite na Call me now kako bi vam iz Facebooka mogli poslati četveroznamenkasti kod za potvrdu. Kad dobijete taj kod kliknite Continue. Dobit ćete obavijest kad u Facebooku obave potrebne provjere.