GEEKSPHONE

Želite li mobitel s dva operativna sustava?

31.01.2014 u 18:16

Bionic
Reading

Još prije kakvih mjesec dana, saznalo se za projekt i izradu mobilnog uređaja koji će na sebi imati dva operativna sustava. Nedavno je kompanija koja ga želi plasirati na tržište otkrila nešto više detalja, ali i prve slike pametnog telefona 'u pogonu'

Geeksphone bi mogao biti san svakog naprednog korisnika željnog istraživanja i dodatnih mogućnosti koje ovakva platforma pruža.

Osim standardnog Androida, uređaj bi opcionalno trebao ponuditi i sekundarni sustav (Firefox OS), koji kompanija naziva 'Boot2Gecko by Mozilla' zbog pravnih problema. Korisnici bi na uređaju trebali u svega par dodira prstom trebali biti u mogućnosti zamijeniti operativni sustav koji se koristi.


Što se tiče tehničkih karakteristika, hardver uređaja čini kućište s ekranom dijagonale 4,7 inča (960 puta 540 piksela), GB radne memorije, osmomegapikselna stražnja i dvomegapikselna prednja kamerica te čip Intel Atom na radnom taktu 1,6GHz.

Još se ne zna datum dolaska uređaja i planirana cijena, a službena stranica nudi tek mogućnost pregleda i pretplate na novosti.