PRIMAJU PREDBILJEŽBE

Želite Galaxy S5? Evo kako se osigurati da ga i dobijete

03.03.2014 u 09:38

Bionic
Reading

Pametni telefon sa zaslonom Full HD Super AMOLED, dijagonale 5,1 inč (12,9 centimetara), jedan od hitova ovogodišnjeg Mobile World Congressa, u HT-ovoj ponudi bit će dostupan od sredine travnja u crnoj, bijeloj i plavoj boji

Kako smo već pisali, srce nove perjanice čini Qualcommov Snapdragon 800 čip s četiri procesorske jezgre radnog takta 2,5 GHz, uparen s dva GB radne memorije.

Dimenzija je 142 puta 72,5 puta 8,1 mm. Teži 145 grama. Novitet je stražnji pokrov (koji se može mijenjati) s teksturom 'kože'.

Glavna kamera je 16-megapikselna s mogućnosti snimanja HD sadržaja, kao i HDR (video i fotografije širokog dinamičkog raspona) u stvarnom vremenu. S prednje strane se nalazi 2,1-megapikselna kamera za videopozive.

Osim toga, tu su još IR senzor, NFC, Bluetooth 4.0, Cat 4 LTE i mogućnost odabira spremišnog prostora u 16 GB ili 32 GB (proširivo do 128 GB karticom mikroSD).

Nova baterija kapaciteta 2800 mAh dostatna je za 10 sati surfanja internetom na LTE vezi ili čak 12 sati reprodukcije videa. Kompanija je dodala i poseban način rada uređaja, u kojem se baterija dodatno štedi - nazvan Ultra Power Saving Mode.

Između ostalog, donosi mjerač otkucaja srca, čitač otiska prsta i pojednostavljeno sučelje TouchWiz koje se nalazi povrh Androida u izdanju 4.4 KitKat.

Iz HT-a najavljuju kako će uskoro u ponudu stići i pametni sat Gear 2 te Gear Fit. Više o mogućnostima predbilježbe za Galaxy S5 doznajte na stranicama HT-ovog webshopa