NOVI IZGLED

Zamračite YouTube u par koraka

28.08.2017 u 14:38

Bionic
Reading

U sklopu redizajna YouTube uvodi i novitet: 'mračnu'temu za gledanje kao da ste u kinu. Možete pričekati dok vam ne postane dostupna ili ju odmah isprobati

Do nove YouTubeove značajke Dark Theme možete doći ako, nakon što se ulogirate u svoj korisnički račun pri tom internetskom video servisu, posjetite youtube.com/new i aktivirate ju u izborniku korisničkog računa. Do njega ćete pak doći ako kliknete na vašu profilnu sličicu u gornjem desnom kutu.

Tako ćete trajno promijeniti kako vam YouTube prikazuje svoje stranice. Poželite li se vratiti na stari izgled, otvorite korisnički izbornik i odaberite opciju Restore classic YouTube.

'Mračna' tema dosad je bila dostupna samo korisnicima Googleovog web preglednika Chrome. Da bi ju upogonili morali ste malo prčkati po alatima namijenjenim razvojnim programerima.

Ako vas taj način aktivacije još uvijek zanima, evo što trebate napraviti:

1) Provjerite imate li najnovije izdanje Chromea (57 ili kasnije); ako nemate, preuzmite ga

2) Otvorite YouTube u Chromeu i logirajte se u svoj korisnički račun

3) Otvorite panel s alatima za razvojne programere za Chrome tako što ćete istovremeno pritisnuti tipke Command, Option i I ako koristite Maca ili Ctrl, Shift i I ako ste na Windowsima  

4) S vaše desne strane otvorit će se panel. U njemu kliknite na tab Console

5) Kopirajte i zalijepite ovu liniju računalnog koda - document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE" - pa pritisnite Enter

6) Zatvorite panel s razvojnim alatima i osvježite YouTube

7) Kliknite na svoju profilnu sličicu u gornjem desnom kutu. Trebao bi se pojaviti prošireni izbornik u kojem je i opcija Dark Mode. Kliknite na nju i odaberite Activate Dark Mode.

Na žalost, ako koristite ovaj postupak morat ćete ponovno aktivirati mračnu temu svaki put kad ponovno pokrenete Chrome, piše CNET.