Društveno distanciranje i zabava

YouTube predstavio Airtime - službenu aplikaciju za grupno gledanje videa

27.04.2020 u 14:44

Bionic
Reading

YouTube, inspiriran Netflixom, istražuje digitalne opcije za druženje uvođenjem aplikacije Airtime. Korisnici uz njezinu pomoć mogu gledati YouTube videe u društvu tijekom videopoziva

YouTube je predstavio kombinaciju videokonferencije i klijenta za YouTube pod imenom Airtime (Android, iOS). Mobilni app korisnicima daje mogućnost da čavrljanja s prijateljima dok zajedno gledaju videe na YouTubeu - moguće je vidjeti reakcije prijatelja, a svatko prisutan može pritisnuti pauzu kako bi s ostalima pričao o tome što se upravo desilo.

U aplikaciju je integriran velik broj TV emisija i filmova, a tu su i YouTube i SoundCloud. Drugim riječima, moguće je gledati glazbene videe, poznate YouTubere te tijekom prijenosa dijeliti fotografije, lijepiti naljepnice i tako dalje.

Evo kako i vi možete koristiti Airtime.

Kako napraviti sobu za Airtime?

Nakon što aplikaciju skinete na svoj Android ili iPhone, napravite profil kako biste dodali sve prijatelje s kojima želite pokrenuti video razgovor, samo vodite računa da i oni moraju imati Airtime profil. Nakon toga morate napraviti Airtime sobu pritiskom prsta na Create Room i izabirom prijatelja koje želite pozvati, nakon čega pritisnite Next. Airtime predlaže pozivanje pet ili manje prijatelja za najbolje iskustvo gledanja. Moguće je sobu učiniti tajnom kako bi ju vidjeli samo prijatelji koje ste pozvali - ili napraviti 'party' i omogućiti prijateljima da pozovu svoje prijatelje.

Za promjenu imena sobe otvorite postavke u gornjem desnom kutu - tamo možete promijeniti opis sobe i boje te pobrisati povijest slanja poruka i reprodukcije videa.

Kako gledati videe s prijateljima?

Nakon što ste napravili sobu, poslat ćete poziv svojim prijateljima da vam se pridruže. Da biste to napravili, otvorite sobu koju ste napravili i birajte opciju za signalzaciju pod imenom Signal Room. Dok čekate prijatelje, uvijek možete izabrati video koji ćete gledati pritiskom na ikonicu kokica na dnu zaslona.

Korisnici tijekom gledanja mogu slati GIF-ove, emotikone i zvukove koje aktiviraju tipkama na dnu ekrana (reakcije, naljepnice i zvukovi). Također je, naravno, moguće slati poruke tijekom video razgovora pritiskom na ikonicu Messages.