NOVITETI

Xperia E5 dolazi s osobnim asistentom

02.06.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Xperia Tips je osobni asistent koji prati vaše navike i prilagođava im se na temelju prikupljenih informacija pa nudi relevantne savjete i informacije o tome kako što bolje koristiti mobitel

Pametni telefon Xperia E5 opremljen je četverojezgrenim procesorom MediaTek MT6735 podržanim s 1,5 GB RAM-a. Nudi 16 GB memorije, s mogućnošću proširenja do 200 GB pomoću kartice mikro SD.

Glavna kamera ima 13 megapiksela, autofokus i HD, sekundarna pet megapiksela. I prednja i stražnja kamera prepoznaju gdje ste i što fotografirate, tvrde u Sonyju. Opcija Auto Scene Recognition analizira uvjete u kojima se nalazite i objekt koji fotografirate. Na temelju analize prilagođava postavke.

Upravljanje kamerom dodatno je olakšano uz pomoć tehnologije swipe i potpuno nove opcije Share za postavljanje na Instagram, Twitter ili Facebook u samo par koraka.


Zaslon Xperie E5 je HD (720 p), dijagonale pet inča (12,7 centimetara). Baterija bi trebala izdržati do dva dana. Podržava jednu karticu nano-SIM.

Operativni sustav je Android M. Dodan je sustav Smart Cleaner, koji radi u pozadini i automatski isključuje procese koje ne koristite, kao i podatke koji nepotrebno zauzimaju memoriju.

Dolazi u crnom i bijelom izdanju. Na hrvatskom tržištu možemo ga očekivati početkom srpnja.