SVE UMJESTO VAS

Windows 10 se uskoro rješava jedne vrlo neugodne navike

30.07.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Jedan od najraširenijih operativnih sustava na svijetu uskoro će zahvaljujući nadogradnji sustava za ažuriranje svojim korisnicima omogućiti puno ugodnije korisničko iskustvo

Čak tri godine nakon izlaska, Microsoft se nosi s neprestanim prigovorima o neočekivanom resetiranju računala te neovlaštenom gašenju aplikacija. Kompanija je nedavno ponosno objavila kako je konačno otkrila učinkovit način kako to popraviti.

TEHNO SAVJETI

Baterija laptopa se ne puni? Evo što možete pokušati

Pogledaj galeriju

Gdje se može isprobati?

Nova značajka koja to popravlja trenutno se testira u sklopu Windows 10 Insider Preview Builda 17723 (RS5) te koristi strojno učenje kako bi predvidila i izabrala najbolje vrijeme za resetiranje računala i instalaciju nadogradnji. Microsoft naglašava da nova značajka pomno provjeri prije nego što resetira računalo te čak prati kada otiđete iz sobe po šalicu kave.

Problemi i sumnje

Ovo sve zvuči dosta dobro, no što ako je jedini otvoreni prozor onaj u kojem se nešto downloada? Postoji šansa da će Windowsi ponovno pokrenuti PC i prekinuti skidanje.

Najzanimljiviji laptopi ovogodišnjeg Computexa Izvor: Promo fotografije / Autor: Asus

Ako spadate među sretnike koji koriste insajderski program Microsofta, definitivno predlažemo da isprobate novu značajku. Ako ništa drugo, pomoći ćete Microsoftu da napravi alat koji, po tko zna koji put, korisniku pomaže napraviti nešto što elegantno može raditi i sam.