MAKSIMALNA SIGURNOST

Volvo je upravo predstavio pravu poslasticu - karavan V90!

18.02.2016 u 13:33

Bionic
Reading

Baš kako se ranije očekivalo, Volvo je u Stockholmu danas otkrio i V90, premium karavan koji će stajati u vrhu ponude pored SUV modela XC90 i limuzine S90. Poput ta dva modela, i vrhunski karavan krasi prepoznatljiv dizajn, kojem s vanjske strane srž čini prednja rešetka i Thor's Hammer LED svjetlosni sklop. Istovremeno, s unutrašnje strane je riječ o poznatom 'skandinavskom' interijeru 'dnevne sobe', kako ga vole opisivati u kompaniji

Sva tri nova modela leže na Volvo SPA (Scalable Product Architecture) platformi, što zvuči nevjerojatno - no zapravo samo svjedoči o njenoj modularnosti. V90 u svojoj najsnažnijoj T8 Twin Engine plug-in hybrid izvedbi razvija 410KS, uz domet od 50km samo na električnom motoru. Ovakvo što u gotovo pet metara dugom vozilu definitivno nije mačji kašalj.

I dok tržištem sve više kraljuju vozila iz SUV i crossover kategorija, karavani su ipak poslastica automobilskog diva iz Švedske. Fokus je i ovaj put na premium mogućnostima i maksimalnoj mogućoj sigurnosti. Poput lanjskog modela XC90, očekuje se da će i V90 zasjesti na sami vrh posebno po pitanju sigurnosti u prometu.

Što se cijena tiče, one za sada nisu poznate. Automobil će se na tržištima pojaviti tek u drugom dijelu godine, a svoju premijeru će V90 imati na sajmu automobila u Ženevi.