NOVA ZNAČAJKA

Uskoro ćemo moći uključiti automatsko brisanje podataka kojima Google prati naše kretanje

03.05.2019 u 09:33

Bionic
Reading

Moći ćemo birati između automatskog brisanja nakon tri ili 18 mjeseci, nakon čega će podaci biti redovno brisani u tim intervalima

Nova značajka za korisničke račune pri Googleu omogućit će automatsko brisanje povijesti lokacija te podataka vezanih uz aktivnosti na webu i u aplikacijama po isteku unaprijed određenog razdoblja. Moći ćemo birati između automatskog brisanja nakon tri ili 18 mjeseci, nakon čega će podaci biti redovno brisani u tim intervalima.

Nova značajka trebala bi postati dostupnom tijekom nadolazećih tjedana i moći ćemo ju koristiti uz alate namijenjene ručnom brisanju podataka. Iz Googlea su naznačili kako bi automatsko brisanje podataka uskoro moglo postati dostupno i za druge segmente mimo povijesti lokacija te podataka vezanih uz aktivnosti na webu i u aplikacijama.

TEHNO SAVJETI

Isprobajte ove trikove za sigurnije surfanje na Androidu

Pogledaj galeriju

Google se prošle godine našao u problemima nakon što je otkriveno kako nastavlja pratiti korisnike i nakon što su isključili postavku koja omogućuje praćenje lokacije. Kako biste u potpunosti isključili praćenje morate prokopati duboko kako bi isključili i postavku Web and App Activity. Nova značajka trebala bi omogućiti automatsko brisanje svega navedenog, piše Verge.