STIGLA TUŽBA

I u Tesli su znali da prodaju neispravne aute?

22.02.2018 u 13:55

Bionic
Reading

Bivši zaposlenik tvrtke Elona Muska podnio je tužbu u kojoj tvrtki kako je ta tvrtka svjesno prodavala automobile za koje je znala da su neispravni

Adam Williams, bivši zaposlenik Tesle, u tužbi predajnoj Višem sudu New Jerseya tvrdi kako je njegov bivši poslodavac svjesno prodavao neispravna vozila, koja su zvali limuni te kako je prvo degradiran a potom i otpušten nakon što je tu praksu krajem 2016. i početkom 2017. prijavio svojim nadležnima.

  • +6
Tesla automobili na Cvjetnom trgu Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Williams je za Teslu radio kao regionalni direktor za područje New Jerseya od kraja 2011. godine. Tvrdi kako je u to vrijeme tvrtka Elona Muska propuštala upozoriti kupce na skupe popravke oštećenja prije isporuke, već ih je prodavala kao rabljene ili pod oznakom demo.

Iz Tesle uzvraćaju tvrdnjama kako Williamsove optužbe nemaju temelja te kako je njegov opis načina na koji su prodavali rabljena i posuđena vozila - lažan. Otkaz je dobio jer nije zadovoljio rezultatima, dodali su i istakli kako stoje bolje od bilo kojeg automobilskog brenda kad je zadovoljstvo kupaca u pitanju.

Tesla nije prvi put suočena s tužbom zbog sumnjivih pojedinosti vezanih uz prodaju automobila. Prije dvije godine nagodili su se s vlasnikom Modela X koji se žalio na probleme s vratima i softverom, piše Verge.