MINECRAFT: DUNGEONS

Tvorci super popularnog Minecrafta konačno su pokazali potpuno novu igru

02.10.2018 u 09:02

Bionic
Reading

Mojang, tvorci popularne videoigre Minecraft konačno su najavili novu igru. Akcijom nabijeni Minecraft: Dungeons stvaranje građevina i sakupljanje resursa zamjenjuje tamnicama, čudovištima i naravno - blagom

Mojang, tvorci Minecrafta najavili su novi 'spinoff' popularne kockaste igre pod imenom Minecraft: Dungeons. Prema službenoj objavi tvoraca, riječ je o igri za četiri igrača u kojoj kockasti avanturisti kreću na misiju spašavanja malog sela i borbe protiv zlog Arch-Illagera'.

Akcijski duhovni nasljednik Minecrafta najavljen je za iduću godinu. Na našu žalost, sve što trenutno imamo je mali foršpan, no uvjereni smo da ćemo više o igri saznati tijekom idućih nekoliko mjeseci.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mojang

Za više informacija o Minecraft: Dungeons posjetite igrinu službenu stranicu.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju

O Minecraftu

Minecraft je trenutno jedna od najpopularnijih kreativnih videoigara na svijetu. Izvorni naslov dizajnirao je švedski programer Markus Persson koji ju je nakon toga usavršio u sklopu kompanije Mojang. Popularnost kockastog svijeta rasla je zahvaljujući konferencijama, parodijama i adaptacijama. Igra je početkom ove godine dosegla astronomsku brojku od 144 milijuna prodanih kopija, što ju čini drugom najprodavanijom videoigrom na svijetu.

Podsjetimo, jedini naslov kojeg Minecraft do danas nije mogao nadmašiti po broju prodanih kopija je i dalje - Tetris.