TEHNOLOGIJA I PODUZETNIŠTVO

Trump pozvao IT čelnike u svoj toranj na misteriozni sastanak

13.12.2016 u 08:30

Bionic
Reading

Ovaj tjedan Trump Tower trebalo bi posjetiti niz vrlo poznatih figura iz IT svijeta. Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump ugostit će Tima Cooka, Satyju Nadellu, Sheryl Sandberg, Larryja Pagea, Elona Muska i mnoge druge - pod uvjetom da se odazovu na službeni poziv

Informacije o tehnološkom samitu nekih čelnih figura američke IT industrije saznala je stranica Recode. Većina tvrtki odbila je komentirati stvar i potvrditi informacije o pozivima, no po svoj prilici pored spomenutih čelnih figura pozivnice su dobili još i čelnici Amazona, Intela, IBM-a, Oraclea i Ciscoa. Za sada nije jasno koliko točno njih će se odazvati Trumpovom pozivu.

Među onima koji su dali izjavu i potvrdili stvar je Safra Ada Catz, čelnica Oracela. 'Planiram reći novoizabranom predsjedniku kako smo uz njega i da ćemo pomoći kako god možemo. Ako može reformirati poreze, smanjiti regulative i osigurati bolje poslovne dogovore, tehnološka industrija SAD-a bit će snažnija i konkurentnija no ikad', izjavila je za Recode.

Bit će to vrlo zanimljiv sastanak, posebno s obzirom na drvlje i kamenje koje je Trump sijao po Appleu, za kojeg jako želi da proizvodnju 'vrati u SAD'.

Više detalja o događanju moguće je pročitati ovdje