NIJE SLUČAJNO

Trgovina Play više vam neće javljati kad su aplikacije nadograđene

15.01.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Više je korisnika Reddita primijetilo kako Googleova trgovina više ne šalje obavijesti nakon što su aplikacije automatski nadograđene. Pokazalo se kako to nije slučajno

Googleova trgovina aplikacijama Play u zadnje se vrijeme počela čudno ponašati. Više je korisnika Reddita primijetilo kako više ne šalje obavijesti nakon što su aplikacije automatski nadograđene.

televizori, prevoditelji...

Najbolji od najboljih: Izabrali smo najzanimljivije uređaje koje smo prošloga tjedna mogli vidjeti na CES-u

Pogledaj galeriju

Isprva se pretpostavljalo kako je u pitanju problem u funkcioniraju te platforme. Ali, iz Googlea je stigla potvrda kako nije riječ o slučajnosti već posljedici namjerne promjene, vjerojatno kako bi se smanjila količina notifikacija koje pristižu od Playa.

No, za očekivati je kako u Googleu nisu planirali ukloniti i obavijesti o dozvolama za pristup koje aplikacija traži pri preuzimanju i instalaciji softverskih nadogradnji. A upravo to se, čini se, također počelo događati.

Zasad još nije poznato je li i to posljedica namjernog djelovanja Googleovih inženjera ili su u divu iz Mountain Viewa ipak nešto zbrljali, piše Android Central.