TESTDOME

Trebate testirati programera? Postoji domaći softver za to

26.06.2014 u 06:32

Bionic
Reading

Hrvatska softverska tvrtka Gemmeus je razvila TestDome, globalni online servis koji voditeljima ljudskih resursa i IT odjela u tvrtkama olakšava zapošljavanje programera

Njime se mogu jednostavno testirati opća i specifična znanja JavaScript, C# i Java programskih jezika na više razina težine. Može mu se pristupiti na web odredištu www.TestDome.com

O Gemmeusu, čije proizvode koriste i NASA, Microsoft te američka mornarica, već smo pisali

TestDome je sustav koji tvrtkama omogućuje standardizaciju kriterija testiranja znanja i sposobnosti programiranja pri zapošljavanju ili angažiranju programera na specifičnim projektima.


S druge strane, programeri njime mogu ispitati vlastito znanje te utvrditi kako kotiraju u odnosu na trenutačne tržišne potrebe i aktualne programske slučajeve i probleme.

Korištenje servisa je iznimno jednostavno zbog vrlo čistog i preglednog sučelja. Sve što treba napraviti jest izabrati težinu testa (jednostavan ili kompleksan), područje primjene (web sadržaji, infrastruktura - tj. back-end - ili sveukupno znanje) te programski jezik koji će se koristiti (JavaScript, C# ili Java).

Na temelju navedenih unosa TestDome će generirati odgovarajući test te odmah prikazati pitanja i preporučeno vrijeme za njihovo rješavanje. Ukoliko ponuđena pitanja ne odgovaraju zamišljenim kriterijima mogu se zatražiti nova izborom opcije koja će generirati novi slučajni test.

U sljedećem koraku je potrebno upisati adresu elektroničke pošte, a na temelju koje ispitivač dobiva pristup sustavu za upravljanje generiranim testovima u kojemu ih može slati kandidatima, pratiti statistiku njihova rješavanja, mijenjati i dorađivati pitanja i slično.

Željko Švedić (Gemmeus)


U slučaju da je potrebna veća razina kontrole, TestDome nudi i naprednu opciju za definiranje testova kojom se uz težinu pitanja i izbor jezika mogu specificirati konkretna područja u kojima kandidati moraju pokazati zadovoljavajuću razinu znanja.

Riječ je o algoritamskom razmišljanju, metodama rješavanja problema, korištenju baza podataka te načinima izrade i prikazivanja web sadržaja.

'Do najgorih sigurnosnih propusta dolazi zbog grešaka u programiranju. Želimo da programerska zajednica prepozna TestDome kao koristan alat koji izravno pomaže u pisanju vrsnog koda', ističe Željko Švedić, osnivač i direktor Gemmeusa.