ilegalni sadržaj

TikTok uklonio više od 500.000 videa povezanih s ratom u Pojasu Gaze

16.10.2023 u 14:57

Bionic
Reading

TikTok je objavio da je uklonio više od 500.000 videa i zatvorio 8000 izravnih prijenosa povezanih sa sukobom Izraela i Hamasa, nekoliko dana nakon što ga je EU upozorio da ima obvezu boriti se protiv ilegalnih sadržaja

Od 7. listopada, "uklonili smo više od 500.000 videa i prekinuli 8000 prijenosa uživo u pogođenoj regiji zbog kršenja naših pravila", objavio je TikTok na svojem blogu u nedjelju, precizirajući da je pojačao svoje ekipe za kontrolu sadržaja koje sada imaju više od 40.000 ljudi.

Dodao je i da surađuje s organizacijama za provjeru istinitosti informacija, među kojima je novinska agencija AFP, na više od 50 jezika te da je zaposlio više moderatora koji govore arapski i hebrejski.

Bruxelles je u četvrtak upozorio tu kinesku društvenu mrežu, koju jako vole mladi, da ima obvezu boriti se protiv ilegalnog sadržaja i lažnih informacija, u skladu s europskim Aktom o digitalnim uslugama (DSA).

Pismo šefu TikToka uputio je europski povjerenik za digitalni razvoj Thierry Breton.

  • +22
Posljedice izraelskog granatiranja u Gazi Izvor: Profimedia / Autor: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

Breton je slična upozorenja uputio i Meti, platformi X (bivši Twitter) i YouTubeu.

Neke su već odgovorile Komisiji, uključujući Metu i X.

X je odgovorio da je ukinuo ili označio "desetke tisuća poruka", ali Bruxelles je to ocijenio nedovoljnim i otvorio detaljniju istragu, rekao je Breton u Parizu u ponedjeljak.

Tvrtka za praćenje Visibrain identificirala je od 7. listopada na Twitteru, Facebooku, Instagramu, YouTubeu i TikToku 166 milijuna poruka povezanih sa sukobom u Pojasu Gaze.

Izrael napada Gazu Izvor: EPA / Autor: MOHAMMED SABER

To je 47 posto više od poruka objavljenih u vezi Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.