NEVJEROJATAN REKORD

Tanje ne može, upoznajte mobitel debljine svega 4,85 milimetara

29.10.2014 u 11:55

Bionic
Reading

Oppo je otkrio svoje novitete za kraj godine, a pored modela namijenjenog ljubiteljima mobilne fotografije N3, kompanija je otkrila i Oppo R5 - suludo tanak uređaj. Prethodni model R3 bio je debljine 6,3 milimetara, a R5 mjeri svega 4,85 milimetara. Usprkos tome, Oppo je u uređaj smjestio solidne komponente - pa čak i bateriju od 2.000 mAh. Konkurencija u ovom trenutku može liti suze, ali nije sve bez problema

S(p)retni budući vlasnici ovog uređaja morat će se pomiriti s integriranih 16 GB spremišnog prostora, bez mogućnosti proširenja. Morat će koristiti i USB adapter kako bi spojili omiljene slušalice na uređaj, jer na njemu jednostavno nije bilo dovoljno mjesta da se smjesti i 3,5-mm priključak. Vrijedi istaknuti i činjenicu da se protiv fizike ne može te da glavna kamerica ne pretjerano veselo viri van kućišta uređaja.

Oppo R5 je uređaj dijagonale 5,2" u kojem se smjestio ekran Full HD AMOLED (što daje 423 ppi), kamerice od 13 MP/5 MP (obje uz f/2.0) te povezivost BT 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n/a i LTE. Srce uređaja čini Qualcommov 64-bitni čip Snapdragon 615 uz dva gigabajta radne memorije.



Kompanija je u uređaj ovako tankog kućišta morala smjestiti niz inovacija, posebno u proizvodnom procesu. Najviše se ipak naglašava termalna vodljivost. Riječima kompanije, R5 donosi poseban materijal sličan onom na matičnim pločama punokrvnih stolnih računala kako bi se pomoglo u hlađenju komponenti uređaja. Bateriju kapaciteta 2.000 mAh moguće je napuniti na preko 75 posto u svega pola sata zahvaljujući brzom punjenju VOOC.

Uređaj će, za razliku od prethodnika, ugledati svjetsko tržište u prosincu po cijeni od 499 američkih dolara, u tri boje kućišta.