SIGURNOSNE PRIJETNJE

Symantec tvrdi da ima najbolju zaštitu za mobilne uređaje

14.07.2014 u 09:33

Bionic
Reading

Ubrzani razvojni ciklus u Symantecu uhvatio se u koštac s jednim od najvećih IT izazova današnjice: zaštitom od mobilnih prijetnji i, općenito, zaštitom mobilnih uređaja. Symantec je poboljšao svoje rješenje za upravljanje mobilnim uređajima u poslovnim okruženjima, spojivši na jednom mjestu relevantne tehnologije za povećanje produktivnosti i zaštitu informacija na svim uređajima i aplikacijama te stvorivši tako rješenje koje omogućava tvrtkama da s pouzdanjem prihvate i koriste mobilnu radnu snagu

'Symantec je prva kompanija koja je integrirala upravljanje mobilnim uređajima, dodavanje upravljačkog sloja na aplikacije (app wrapping), zaštitu od prijetnji te program za elektroničku poštu i browser u jedno rješenje za upravljanje enterprise mobilnošću", kazao je Amit Mital, Symantecov glavni tehnološki direktor. "Na području poslovnog softvera izdvaja nas naš dugogodišnji rad na sigurnosti, jedinstvene analize i mogućnost da stvorimo cjelovita rješenja. To smo ponovili i kod mobilnih tehnologija tako da naši korisnici mogu svojim zaposlenicima dati alate koji im trebaju da ostanu produktivni. Istovremeno osiguravamo da postoji prava sigurnosna kontrola koja će zaštititi kritične i ključne informacije tvrtke', izjavio je Mital.

Zaštita korporativnih podataka u današnjem mobilnom okruženju sve je složeniji IT izazov koji pokriva razne uređaje, oblak (cloud) i podatke u prolazu. Nove mobilne mogućnosti povećavaju rizik od curenja podataka, zloćudnih programa, neautoriziranog pristupa informacijama i izgubljenih uređaja.

Symantecov pojačani razvoj rješenja za mobilne platforme fokusirao se na to da kompanijama omogući sigurni pristup mobilnim aplikacijama, sadržaju i uređajima. Jednako tako, fokus je na mogućnostima kontrole upravljanja pristupom, politikom korištenja, enkripcijom i sprečavanjem gubitka podataka. Napori u razvoju doveli su do poboljšanja zaštite poslovne elektroničke pošte, jedne od najraširenijih mobilnih aplikacija.

Symantec je razvio sljedeća poboljšanja za mobilnu sigurnost i produktivnost:

Integracija s Norton Mobile Security: Integracija App Centera i Norton Mobile Security stvorila je mogućnosti s kojima se ne može mjeriti niti jedno drugo rješenje za upravljanje mobilnim uređajima na tržištu. Ovaj kombinirani alat daje jedinstvenu konzolu koja omogućava kontrolu antivirusa na raznim uređajima i štiti korisnike na Androidu od mobilnih zloćudnih programa, rizika za privatnost, besplatnih programa kao i lažnih web siteova.

Symantec Sealed Program: Symantecova tehnologija za dodavanje upravljačkog sloja postojećim aplikacijama pomaže našim korisnicima da s lakoćom upravljaju sigurnim sustavom tuđih licenciranih aplikacija i enterprise aplikacija u jednom sigurnom radnom prostoru za krajnje korisnike u tvrtkama.

Norton Mobile Insight: Alat za sigurnosnu analitiku koji obrađuje 10.000 novih aplikacija svakih 24 sata i daje dinamičku analizu za aplikacije u više od 200 trgovina aplikacijama, određujući koje predstavljaju potencijalni rizik za sigurnost i privatnost ili bi se pak mogle ponašati intruzivno.

Email Gateway: Pušten na tržište kao dio App Centera 4.4, Email Gateway osigurava sigurnu tampon zonu između mobilnih uređaja i Exchange Active Sync (EAS) email servera. Tako što osigurava nezavisnost od postojeće infrastrukture EAS-a, Email Gateway sprečava neautorizirani pristup, pojavljivanje zloćudnog softvera kao i napade na korporativne sustave elektroničke pošte.

Secure App Proxy: Također kao dio App Centera 4.4, Secure App Proxy omogućava da aplikacije sigurno i prema točno određenim pravilima pristupaju korporacijskim mrežnim resursima. To pak daje administratorima mogućnost da prošire pristup podacima unutar korporacijskog firewalla bez potrebe da stvaraju VPN ili kontroliraju master data management na razini svih uređaja.

Partnerski API-ji: Novi partnetski API-ji dio su obnovljenog App Centera 4.4 i dopuštaju vanjskim partnerima – kao što su sistemski integratori, telekomunikacijski operateri i davatelji usluga – da integriraju mobilne mogućnosti App Centera u postojeću IT infrastrukturu ili tuđe aplikacije.

Sigurna prijava jednostavnija za krajnjeg korisnika: Symantecova tehnologija Push Authentication za servis Symantec Validation and ID Protection (VIP, provjera i zaštita identiteta) dokida potrebu za ručnim unošenjem PIN-a prilikom prijave na VPN vezu. Korisnici kliknu na 'dopusti' i VPN program se sam automatski prijavljuje.

Norton Spot: Ova aplikacija u beta verziji daje korisnicima informacije o potencijalnim prijetnjama aplikacija za Android prije nego ih oni preuzmu s Google Playa. Nitko drugi na tržištu ne nudi ovu jedinstvenu mogućnost.