POČETKOM LIPNJA

Suosnivač Ubera dolazi u Split na Codeanywhere Shift

13.04.2016 u 14:00

Bionic
Reading

Konferencija Codeanywhere Shift 2016 bit će održana 2. i 3. lipnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Očekuje se dolazak preko 1200 domaćih i inozemnih gostiju

Vodstvo udruge Shift, koja je glavni organizator konferencije, u potpunosti su preuzeli djelatnici tvrkte Codeanywhere, dosadašnji suorganizatori.

Među najavljenim predavačima je Dan Cuellar, voditelj odjela za testiranje u tvrtci Shazam - servisa za prepoznavanje pjesama s više od 500 milijuna korisnika. Govorit će o tome kako privući pažnju na svoj open source projekt.

Na Shift dolazi i predstavnik Intercoma, internetskog softvera za komunikaciju s klijentima. Darragh Curran vodi njihov razvojni tim, a na pozornici HNK Split će govoriti kako je njihova tvrtka u kratkom roku narasla na preko 100 zaposlenih.


Operator, novi startup suosnivača Ubera, aplikacija je koja koristi mrežu operatera koji ispunjavaju želje svojih klijenata, od kupovine avionskih karata do kupovine namirnica. Jonathan Lieberman je glavni dizajner u Operatoru. Govorit će o izazovima kroz koje prolaze kreirajući novi brend.

Andrew Rollins, osnivač i glavni softverski arhitekt Localyticsa, platforme za praćenje korištenja mobilnih aplikacija, govorit će o svom iskustvu razvoja tehnički zahtjevne platforme.

Ivan Nemytchenko, koji se brine da razvojni programeri mogu što lakše koristiti platformu GitLab, pričat će o uspjehu njegove tvrke. Ekipa iz GitLaba ima klijente s Fortuneovog popisa 500, uključujući IBM, Alibabu, SpaceX i druge.

Više:Shift