HT NAGRADIO

Studentima 26 tisuća kuna za simulaciju tržišta

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 27.06.2013 17:33
  • Objavljeno 27.06.2013 u 17:14
ConTEL  Goran Krajnović Vedran Podobnik Tomislav Briševac  Ivo Buljević

ConTEL Goran Krajnović Vedran Podobnik Tomislav Briševac Ivo Buljević

Izvor: tportal.hr / Autor: Hrvatski telekom

Nagradu vrijednu 26 tisuća kuna osvojio je rad koji simulira ponašanje tržišta električnom energijom i omogućuje analizu različitih utjecaja na stanje na tržištu

Hrvatski Telekom je tijekom međunarodne konferencije o telekomunikacijama ConTEL 2013 nagradio najinovativniji studentski ICT projekt.

CrocodileAgent Team Activities: Solutions for Trading and Visualization in Future Energy Markets simulira ponašanje tržišta električnom energijom i omogućuje analizu različitih utjecaja na stanje na tržištu.

Autori su Ivo Buljević, Siniša Matetić, Tomislav Briševac i Jurica Babić, uz mentorstvo Vedrana Podobnika. HT je pobjedničkom timu osigurao besplatno korištenje ICT usluga iz oblaka s pomoću kojih će moći dalje razvijati svoju zamisao uza sve prednosti koje pruža računalni oblak.

Natječaj je bio otvoren za studente koji su trenutačno na diplomskom i poslijediplomskom studiju, a prijaviti su mogli programska rješenja iz područja ICT-ja.

'Ovakva nagrada poticaj je autorima rješenja da lakše i brže ostvare svoj projekt koristeći najnaprednija rješenja iz oblaka za računalne resurse i timsku suradnju.

U HT-u smo snažno usmjereni na inovaciju, po čemu smo prepoznati i kod naših korisnika koji su nas u nedavnom nacionalnom istraživanju proglasili liderom na području inovativnosti u kategoriji velikih tvrtki. Stoga uvijek rado podržavamo ovakva natjecanja', istaknuo je Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike HT-a te član žirija za odabir najboljeg studentskog rada.

'Želimo studente pripremiti za buduće profesionalne izazove te im omogućiti da svoje ideje i rješenja predstave pred međunarodnom publikom i domaćom industrijom. Zahvaljujem HT-u na podršci i visokom vrednovanju rada naših studenata', izjavila je Ivana Podnar Žarko, izvanredna profesorica na FER-u i predsjednica Odjela za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE.

Nagrada uključuje usluge:

Cloud Računalo - omogućuje brz pristup virtualnoj radnoj površini (desktopu), svim pohranjenim podacima i aplikacijama. Praktički je riječ o računalu koji je preseljen u oblak.

Cloud Server Plus - virtualni poslužitelj s četiri virtualna procesora, 4 GB radne memorije, 60 GB brzog diska, Linux operativnim sustavom, 50 Mbps brzine prema internetu.

Cloud Exchange Mail - profesionalna e-mail usluga koja se temelji na Microsoft Exchange tehnologiji i omogućuje učinkovit pristup e-pošti, kalendarima, kontaktima i zadacima.

Cloud Sharepoint - usluga koja omogućuje jednostavan pristup dokumentima i njihovo zajedničko korištenje te jednostavno i brzo kreiranje internih web stranica.

Ukupna vrijednost je oko 26 tisuća kuna.

ConTEL - International Conference on Telecommunications nastoji obuhvatiti nova znanstvena postignuća i tehnologije koje omogućuju sveprisutnim komunikacijama i računarstvu osigurati ključnu ulogu u današnjem informacijskom društvu.

Tema ovogodišnje konferencije je ICT svugdje (ICT everywhere), na osnovu koje sudionici, kroz svoje radove, predstavljaju istraživačke rezultate. Program obuhvaća 45 radova ukupno 163 autora iz 19 država svijeta, odabranih temeljem međunarodne recenzije.

Konferencija se održava u Zagrebu od 26. do 28. lipnja 2013. godine, a organizira je Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva, uz tehničko kosponzorstvo međunarodne udruge Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), kroz Hrvatsku sekciju IEEE-a i hrvatski ogranak Odjela za komunikacije IEEE-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!