RADIONICA

Stručnjakinja otkriva koliko korištenja mobitela je optimalno za dijete ovisno o dobi

19.04.2024 u 09:18

Bionic
Reading

SKAC Palma najavljuje i poziva na radionicu iz ciklusa 'Temelj(i) obitelji' – 'Moje dijete – digitalni urođenik?' Ovu online radionicu koja će se održati 26. travnja u 18 sati vodi Katarina Perić Pavišić, psihologinja i asistentica na Institutu Ivo Pilar, koja je doktorirala na temi roditeljskih učinaka na problematično korištenje interneta kod djece u ranoj adolescenciji

'Nalazimo se u vremenu koje se često naziva i digitalno doba. Naša svakodnevica ispunjena je uređajima digitalne tehnologije, a mobiteli su nešto što nosimo sa sobom gdje god krenemo. Svi znamo da to može imati puno prednosti, kao što je povezivanje s ljudima koji nam nisu u blizini, ali ono što nas sve brine su moguće negativne strane korištenja uređaja digitalne tehnologije. Posebno nas može brinuti ometajuća uloga mobitela u odnosima u kojima se nalazimo. No, puno je još toga što nas brine i što se pitamo', navode organizatori.

Na radionici će se razgovarati o tome što misle znanstvenici i stručnjaci o tome koliko korištenja mobitela (i uređaja digitalne tehnologije) je optimalno za određenu dob djeteta, što djeca rade na mobitelima, ali i kako pronaći moguće alternativne aktivnosti u slobodno vrijeme. Dotaknut će se i toga kako mobiteli mogu ometati naše odnose i interakcije, bilo oni roditeljski, partnerski ili neki drugi.

Za susret se nužno prijaviti putem obrasca do 25. travnja. Predviđeno trajanje susreta je 90 minuta.