TEHNO SAVJET

Što se čeka? Uljepšajte si mobitel i računalo ovim prekrasnim fotkama

06.04.2017 u 08:20

Bionic
Reading

Potraga za savršenom pozadinom za računalo, tablet ili mobitel puno je lakša uz ove stranice i aplikacije

Zapanjujuće veliki broj stranica korisnicima daje opciju downloada pozadinskih slika i to im nastoji naplatiti ako su same slike u visokoj rezoluciji, što je zbilja smiješno. Naravno, pronalaženje samih slika nije lak zadatak, s obzirom na to da moraju naglašavati ikone i tekst koji se nalaze na njima kako se ne bi izgubile u pozadini. Što je najbolje, za pronalaženje savršenog wallpapera ne trebate potrošiti ni kunu, a ovih nekoliko aplikacija i web stranica sigurno će vam pomoći.

Pixtory (Android, iOS): Novi wallpaperi, nove priče

Ako uz pronalaženje novog wallpapera želite saznati ponešto i o njegovu nastanku, definitivno bacite pogled na ovu aplikaciju. Ona vam, pored velikog broja divnih pozadina, nudi i pozadinsku priču svakog wallpapera koju je napisao sam autor. S jednim tapom možete pročitati više o svakoj slici koju tamo pronađete. Upoznat ćete brojne fotografe, vidjeti i nove stilove wallpapera.

Pixtory Izvor: Društvene mreže / Autor: Pixtory

Splashify (Windows, Mac): Pretražujte i downloadajte predivne wallpapere

Splashify pojednostavljuje proces traženja odgovarajuće pozadinske slike tako što korisniku omogući izbor unutar same aplikacije. Proizvođač aplikacije sam probire kroz niz pozadina, a vi dobivate one koje, barem po standardima Splashifyja, spadaju među najbolje. Nakon što izaberete pozadinu, aplikacija automatski izabere rezoluciju vašeg monitora te aplicira pozadinu. Jednostavno.

World View Wallpaper (Android, Windows, Mac): Pozadine koje se mijenjaju zavisno o dobu dana

Kada ste zatvoreni u uredu i ktome odaljeni od prozora, vrijeme zbilja zna proletjeti. Lako je izgubiti korak s onime što se dešava vani bilo to sunčano popodne ili polagani zalazak uz predvečerje. Sve ove probleme (dobro, ne sve) rješava aplikacija World View Wallpaper.

Softver u sebi ima slike Jeruzalema, Kariba, New Yorka i još par drugih lokacija. Trik je da, nevezano uz stvarnu lokaciju mjesta na fotografiji, aplikacija mijenja doba dana na slici zavisno o vremenu u vašoj vremenskoj zoni. Drugim riječima, kad kod vas stigne sumrak, vidjet ćete ga i na wallpaperu. 

Naravno, postoji i opcija uz koju slika realistično prikazuje doba dana u mjestu kojeg predstavlja, što znači da u možete raditi u Svetom Križu, a na ekranu ćete vidjeti kako u tom trenu izgleda New York. Zgodnost!

World View Wallpapers
World View Wallpapers Izvor: Društvene mreže / Autor: World View Wallpapers

 HD Wallpapers (Web): Web destinacija s tisućama wallpapera

Kad već znate kakvu vrstu pozadina tražite, posjetite HD Wallpapere. Riječ je o jednoj od premijskih destinacija na kojoj možete pronaći pozadine za stolna računala i mobilne uređaje. Kolekcija je masivna i redovito ažurirana. Iako se ne radi o mjestu gdje ćete najbrže naći ono što tražite, valja voditi računa o tome da se radi o vrlo preglednoj stranici gdje su sve pozadine pažljivo razvrstane u kategorije, što će vam, uvjereni smo, uvelike olakšati posao.