ARKADNE UTRKE

Evo što možemo očekivati od mobilne verzije super popularnog Mario Karta

08.03.2019 u 10:04

Bionic
Reading

Premda je Nintendo jasno svima dao do znanja da će Marko Kart za smartfone stići ove godine, malo toga se o igri konkretno zna

Mario Kart je jedna od najboljih igara na svijetu već 25 godina te ove godine konačno stiže na smartfone. Ime naslova bit će Mario Kart Tour, a trebao bi doći tijekom ljeta. Evo što smo do sada uspjeli saznati o igri koja, barem u trenutku pisanja članka, još nema niti jedan objavljeni screenshot.

Premda je igra najavljena za kraj ožujka 2019., ona neće izaći prije ljeta. Razlog su standardi koje ona još nije uspjela dosegnuti, kao ni nedosegnuti potencijal u vidu proširenja sadržaja neposredno nakon njezinog izlaska.

Dobra stvar oko naslova je što se ne radi o portu na smartfone ili svojevrsnom spinoffu Mario Karta 8. Mario Kart Tour je zasebna igra koja je napravljena isključivo za mobilne uređaje. Još jedna utješna stvar je što Nintendo do danas nije izbacio lošu Mario Kart igru. Što se samih staza tiče, očekujemo da ćemo vidjeti brojne klasike koji su nas uveseljavali na konzolama.

Što god dobili, valja voditi računa o tome da se Nintendo usredotočuje na stvaranje franšiza specifično skrojenih za platformu bez da pokušava forsirati prijenos konzolaških uspješnica na mobilni uređaj.

NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Ovo su apsolutno najbolje igre koje smo zaigrali u 2018.

Pogledaj galeriju

Što se dizajna igre tiče, ne očekujemo preveliki iskorak u odnosu na dosadašnje Mario Kart naslove. Mario Kart Tour će vjerojatno podržavati kontrole pomoću nagiba, kao i stalnu vezu s internetom.

Hoće li igra uspjeti? Tko zna. U ovom trenutku nemamo pojma hoće li uopće koštati išta ili će biti premijski proizvod kojeg treba platiti. Nintendov cilj je proširiti osvještenost gejmera u odnosu na njihove brendove i, uz malo sreće, ponukati igrače mobilne igre da kupe konzolu Nintendo Switch i punokrvni Marko Kart 8 za koje treba izdvojiti oko 3000 kuna. Tim rečeno, možda se mobilna verzija Mario Karta ni ne treba dobro prodavati sve dok Nintendu pomogne prodati konzolu.