NOVO DOBA

Što kažete na virtualni vlak smrti?

16.01.2016 u 10:31

Bionic
Reading

Vlakovi smrti, također poznati kao rollercoasteri, trebaju biti uzbudljivi i zanimljivi kako bi privukli novu publiku. Sve veću popularnost virtualne stvarnosti dokazuje Galactica, prva vožnja u kojoj ćete nositi kacigu za VR

Vožnja o kojoj govorimo se, na žalost, neće otvoriti u blizini koljevke hrvatskog svemirskog programa - Krapine, već u lunaparku Alton Towers u Staffordshireu u Engleskoj. Radi se o trominutnoj, 840 metara dugoj vožnji kroz (virtualni) svemir u kojoj će posjetitelji iskusiti brzine i do 75 kilometara na sat.

Znatiželjnici će pored standardne vrećice za rigotinu, koristiti i kacigu za virtualnu stvarnost koja će im u virtualnom okružju beskrajnog kozmosa dati priliku da (uz malo izvrtanja percepcije) osjete ubrzanja i do 3,5 g.

Introducing Galactica at Alton Towers Resort


Premda sama staza nije ništa novo, njezini tvorci pametno su je rebrendirali iz njene 'stare verzije' u novu, dodavši atraktivni element virtulane stvarnosti. Radi se o vožnji pod imenom Air iz 2002. u kojoj se vozite ležeći, licem okrenutim prema dolje. Jedino što možemo pretpostaviti je da će Galactica funkcionirati na sličan način.

Također se nadamo da zbog položaja, mnoge kacige za virtualnu stvarnost neće završiti razbijene i razbacane po obližnjim travnjacima, automobilima ili ogradi.