POWEREGG

Što je bilo prije, multirotor ili jaje?

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 15.02.2016 10:48
  • Objavljeno 15.02.2016 u 10:48
PowerEgg

PowerEgg

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PowerVision

Bespilotne letjelice svih vrsta danas su vrlo atraktivna kupovina ne samo za hobiste, već i masovno tržište. Međutim, većina na tržištu dostupnih letjelica ima više-manje identičan dizajn. PowerVision se želi pobrinuti da to ne bude slučaj te najavljuje - PowerEgg

Neki od multirotora se daju sklopiti u nešto kompaktne dimenzije, no to se obično odnosi samo na šipke na kojima su smješteni motori. To i dalje nije pretjerano zgodno rješenje za prenošenje posvuda, a tu je i činjenica da stvari valja opet učvršćivati kada se želi letjeti.

PowerVisionov PowerEgg multirotor je nešto novo što cilja na rješenje tog problema u dizajnerskom paketu, a čini se poput kakvog materijala iz filmova. Posrijedi je RC letjelica u obliku jajeta, a čije robotizirane iznutrice kriju apsolutno sve potrebne dijelove da bi se transformirala iz 'jajeta' u multirotor na pritisak jedne tipke.

Upoznajte leteće robot-jaje

Kompanija sa sjedištem u Pekingu te globalnim uredima u Frankfurtu, Šangaju, Silicijskoj dolini, Helsinkiju i Bostonu sada namjerava ući na tržište i van segmenta industrijskih letjelica - u svijet potrošačke elektronike.

PowerEgg je, riječima kompanije, rezultat 18 mjeseci rada i razvoja, potrebnog da bi se nestandardne komponente multirotora prilagodile na način zamišljen u prvim planovima i konceptima. Iako izgleda zgodnog dizajna, navodi se i kako je tu u igri ponajviše bila stabilnost i mogućnost montiranja svih potrebnih komponenti. Dok se dio multirotora razdvaja u standardne šipke koje nose motore i propelere, drugi dio se razdvaja u podvozje i kamericu.


Panoramska kamerica je smještena na stabilizacijskom segmentu i može snimati 4K video materijal. Van ovoga PowerVision nije otkrio neke posebne detalje, jer je stvar još uvijek u razvojnoj fazi, no obećavaju kako će se 'jaje' moći smjestiti u naprtnjaču te da će multirotor stići i s optičkim senzorima za navigaciju i u zatvorenim prostorima.

Letjelica bi se na tržištu trebala pojaviti već u drugom dijelu godine po za sada još nepoznatoj cijeni.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!