Novi digitalni signal u Hrvatskoj

Što donosi prijelaz na DVB-T2 sustav i hoće li mi nestati slika na televizoru?

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Krajem listopada ove godine postojeći zemaljski TV signal postaje prošlost jer Hrvatska prelazi na DVB-T2/HEVC signal. Ovaj novi i napredan signal omogućuje gledanje svih zemaljskih TV programa u HD rezoluciji, ali također zahtjeva i prijemnik koji podržava DVB-T2 signal

Televizori koji ne podržavaju primanje DVB-T2 signala po prelasku na novi digitalni signal neće moći prikazivati sliku zemaljskih kanala. Kako biste mogli nastaviti gledati dostupne kanale na novom standardu te uživati u najboljoj rezoluciji TV sadržaja do sad, možete izabrati jedan od novih Samsung televizora iz QLED i Lifestyle serije.

Rezolucija bez premca

Budite bezbrižni uz svoj novi Samsung QLED i Lifestyle televizor jer modeli iz ovih serija dolaze s unaprijed ugrađenim DVB-T2 prijemnikom. Osim toga, krasi ih i vrhunska rezolucija ekrana na kojoj će novi DVB-T2 signal zablistati u svom punom potencijalu.

Ako tražite oštre i živopisne prizore bogatih boja, pronađite ih u televizorima iz QLED serije čija Dual LED tehnologija omogućuje besprijekoran doživljaj gledanja u HD rezoluciji. QLED televizori su svakako bolja opcija ako volite gledati TV u potpunome mraku. Naime, mogućnost promjene pozadinskog osvjetljenja uključuje se i isključuje ovisno o tome što gledate, odnosno o količini svjetla ili tame na slici. Zahvaljujući tome, QLED prikazuje dublje nijanse crne boje, kao i optimalan kontrast boja u svakoj sceni, što je idealno ako ste ljubitelj dokumentaraca.

Slika kao u holivudskim filmovima

Također, tu je i Quantum Dot tehnologija koja pruža 100% trodimenzionalni opseg boja. To praktično znači da ćete vrlo jasno i kvalitetno moći vidjeti širi raspon boja, zbog čega je i kvaliteta slike u konačnici znatno bolja. Valja istaknuti da se boje uz pomoć Quantom Dot tehnologije na televizorima prikazuju na najvišoj razini, što ne čudi ako uzmemo u obzir da je takav prikaz u skladu s holivudskim standardima. Neusporedivo bolju sliku imat ćete i kod gledanja nogometnih utakmica zbog HDR-a, koji omogućuje prikaz šire palete boja i većih razina osvjetljenja.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nevjerojatno stvaran zvuk

Uz Samsung 4K i 8K QLED televizore, osim kristalno jasne rezolucije, dolazi i jednako kvalitetan zvuk. Modeli iz ove serije su opremljeni Active Voice Amplifier tehnologijom koja pojačava zvukove u sceni kako biste mogli što jasnije čuti dijaloge. Cijelo iskustvo unaprjeđuje i Object Tracking Sound+ tehnologija koja prati kretanje predmeta po zaslonu, a ugrađeni zvučnici istovremeno pronalaze najbolje mjesto za reprodukciju zvuka kako bi doživljaj zvuka iz scene bio što stvarniji.

Prelazak na DVB-T2 signal idealna je prilika za kupnju novog Samsung televizora. Do 15. 11. 2020. uz kupnju jednog od 8K TV-a, ili pak QLED TV-a od 75 i više inča, na poklon dobivate The Frame TV od 32 inča.

Također, uz Samsung TV možete uživati i u svojim omiljenim serijama ili filmovima. Pri kupnji Samsung UHD televizora veličine 65 i više inča, na poklon dobivate vaučer za HBO GO uslugu u trajanju od 12 mjeseci. Više informacija potražite na www.samsung.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!