INTERNETSKI SERVISI

Što će meni 1klik?

11.04.2017 u 15:46

Bionic
Reading

Pogledajte sve domaće portale odjednom. Čitajte samo vijesti koje vas zanimaju

Od kako je interneta bilo je i besanih noći izgubljenih u bespućima mogućnosti i novih znanja. Ne tako davno prije nego smo otvorili Pandorin dial-up, noći su se gubile na razne druge načine koji nisu uključivali recommendation engine koji vam stalno gura pod nos nove ludosti za klikanje, pa su vam i šanse da krenete sa Sirijom, a završite na smiješnom videu pingvina koji voli svinjsku mast bile znatno manje. Danas je to realna opasnost kojoj svakodnevno žrtvujete sate i sate svog vremena.

Svako jutro na internetu

Svatko od nas otvori svako jutro 10-50 različitih web stranica kako bi provjerili što ima nova i na tome izgubi barem dva sata. Kad bi se barem sve te stranice moglo otvoriti jednim klikom i kad bi prikazivale samo vijesti iz kategorija ili sa blogova koji vas zanimaju…to bi bilo postignuće.

Agrešto?

Agregator, čitač vijesti, novosti ili kako ga već hoćete zvati nije nova ideja. Cijeli web 2.0 (ako se sjećate toga) počivao je na agregatorima koji omogućuju filtriranje sadržaja koji uopće dođe do vas, isključujući tako mogućnost da vam oko zaluta na nečiju odjevnu neispravnost ili nesmotrenu izjavu.

1klik – najbolji klik

Isti je problem mučio i Bojana Bernika koji je sa svojim timom lakoprstih programera satkao 1klik.hr, gdje možete pogledati cijeli internet koji vas zanima, a ostatak sretno ignorirati. (ima i mobilna verzija 1klik.hr)

Homepage to rule them all

Kako to zapravo radi? Recimo da ste veliki ljubitelj računalnih igara, filma, automobilizma, a povremeno volite nešto i skuhati. U svom 1klik.hr profilu (napravite ga za ravno 2.5 sekundi) odaberete željene kategorije i klik, hop, od sada vam se sve vijesti u tim kategorijama prikazuju uredno složene na 1klik.hr – onih koje vas ne zanimaju više i nema. Recimo da par dana kasnije otkrijete neki odličan blog za gejmere-automobiliste, kao što ste i sami. Nema problema! U jedan klik ga lijepo dodate u svoj profil i dalje čitate 1klik kao da se ništa nije dogodilo.

Širina informacija, ali samo onih koje trebate

Nemojte se uhvatiti za gore spomenute kategorije kao pijanac plota, jer fora i jest u tome da sami složite svoje kategorije i izvore informacija. Čitali bi samo o sportu, politici i financijama? Kliknete i složite. Zanimaju vas najviše lifestyle i modne teme? Ništa lakše.

Sam svoj urednik ili urednica

Što god vi želite čitati, 1klik može filtrirati i servirati za vas, baš kako ste zamislili. Poanta je da štedi vrijeme i servira samo informacije koje vas zanimaju sa svih domaćih i stranih portala, ali vam ništa ne uskraćuje. Rekli bi win-win. Što vam još treba objasniti o 1klik.hr, kojeg 20.000 ljudi koristi kao prvu stranicu interneta svako jutro? Najbolje da skoknete na 1klik.hr, postavite par kategorija i probate kako radi. Dobro će vam doći sutra ujutro uz kavu.

Za one koji žele znati više Najčitanije kategorije su vijesti, sex i tehnologija. Ekipa s 1klik.hr se kune da su napravili najbolji izbor vrućih stranica, a kad čujete kako vam se netko prikada s leđa na brzinu prebacite na vijesti iz industrije igara. Neka to bude naša tajna