GADGETI IZ MOTOROLE

Stižu Moto G, Moto X i Moto 360

05.09.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Motorola je ove godine iskoristila sajam IFA 2014 u Berlinu kako bi otkrila svoje novitete za borbu na tržištu, upravo prije nego je preuzme kineski Lenovo. Službeno je najavljena prodaja i dostupnost nove generacije Motorole Moto X i Moto G pametnih telefona, kao i pametnog ručnog sata Moto 360

U sklopu kampanje 'Motorola ti pruža moć odabira s novim pametnim telefonima, nosivim gadgetima i dodacima' kompanija želi podsjetiti da su itekako još među 'drugim igračima'.

Motorola Moto 360 je prvi smartwatch uređaj koji je istinski stvorio uzbuđenje i zanimanje potrošača za ovaj segment gadgeta. Kompanija je htjela napraviti nešto što će biti prepoznatljivo svim ljubiteljima ručnih satova, a uz što veću funkcionalnost. Potrošačima su htjeli prezentirati uređaj koji je 'udoban, poznat i napravljen od najboljih materijala', a je li proizvod uspješan otkrit će tek mjeseci koji slijede. Cijena Moto 360 se za uobičajeni model zaustavila na 250 američkih dolara, a na jesen stiže i premium verzija s metalnim remenom - po nešto višoj cijeni od 300 američkih dolara.

Upoznajte Moto 360


Motorola je otkrila i nasljednike popularnih modela Moto X i Moto G. Perjanica kompanije sada donosi bolji i veći ekran, iako je dizajn uređaja ostao više-manje nepromijenjen. Moto X tako donosi 5,2-inčni FullHD ekran, uz Qualcommov Snapdragon 801 čip, 2GB radne memorije, 13-megapikselnu glavnu kamericu, bateriju kapaciteta 2300mAh te opcije od 16GB i 32GB spremišnog prostora. Baš kao i prošlogodišnji model, bit će ga moguće prilagoditi na Moto Maker stranici, za koju se još uvijek čeka globalna dostupnost. Što se cijene tiče, uređaj će biti dostupan krajem mjeseca po cijeni od 500 američkih dolara.

Upoznajte novu Motorolu Moto X

Moto G i dalje nastavlja biti primaljivim rješenjem s cijenom manjom od 200 američkih dolara. Ovaj uređaj u novoj generaciji donosi 5-inčni 720p ekran, četverojezgreni procesor, gigabajt radne memorije te konfiguracije od 8GB i 16GB spremišnog prostora. Postojat će čak i dual-SIM varijanta uređaja, a u prodaji je u SAD-u već danas po cijeni od 180 dolara.