DOLAZI OPET

Stiže nam novi SsangYong Rexton, više nema veze s Mercedesom

24.03.2017 u 15:45

Bionic
Reading

Nova generacija korejskog off-roadera SsangYong Rextona bit će predstavljena uskoro, a do kraja ove godine trebala bi stići i u Europu

SsangYong, korejski proizvođač vozila koji je u vlasništvu indijskog Tata Motorsa, kao i Land Rover te Jaguar, uskoro će na salonu automobila u Seulu predstaviti treću generaciju svog modela Rexton. Kodno nazvan Y400, novi će Rexton biti konstruiran od čelika visoke čvrstoće, pogon će biti 4 x 4 ili stražnji, a tvrtka misli da može konkurirati najboljima u klasi velikih SUV-ova, i na cesti i izvan nje.

Novi Rexton bit će 4.850 milimetara dug, 1.920 milimetara širok, 1.800 milimetara visok a međuosovinski razmak iznosit će mu 2.865 milimetara. Inače, prva generacija SsangYong Rextona bila je snažno bazirana na Mercedesu ML-u prve generacije, od kojeg je posudila određenu količinu dijelova, pa tako i motore.

Zbog tog razloga i relativno povoljne cijene kad se uzme u obzir odnosu uloženo - dobiveno, SsangYong Rexton je bio relativno popularan među određenim brojem kupaca na Starom kontinentu pa tako i kod nas.