EVO PRVIH TESTOVA

Stiže Motorola Shamu, novi Google Nexus?

18.08.2014 u 06:32

Bionic
Reading

Već nekoliko mjeseci traju glasine vezane uz Motorolin uređaj kodnog imena 'Shamu', pametnom telefonu za kojeg se govori i da bi mogao biti novim Google Nexus modelom. Dok se na službene informacije iz Motorole i Googlea još uvijek čeka, sasvim je izgledno kako uređaj 'Shamu' uistinu postoji, a tehničke karakteristike su potvrđene testovima

Valja krenuti redom. Baza podataka GFXBencha otkriva kako Shamu stiže s četverojezgrenim Qualcomm Snapdragon 805 čipom, uparenim s Adreno 420 GPU-om, 3GB radne memorije te 32GB spremišnog prostora. Za razliku od brojnih dosadašnjih Nexus modela, ovaj model neće ciljati na jeftini prag, ako je za suditi po komponentama.

5,2-inčni uređaj bi trebao stići s ekranom razlučivosti 1440p (2.560 puta 1.440 piksela), stražnjom kamericom od 12MP i s mogućnosti snimanja videa u 4K razlučivosti. Kad je riječ o dodacima za povezivanje i senzorima, njih je pregršt - akcelerometar, barometar, brojač koraka, Bluetooth, NFC, kompas, GPS i još mnogo toga:


Usprkos visokoj razlučivosti ekrana, grafički testovi otkrivaju da je uređaj više no sposoban mjeriti se u performansama s perjanicama niže razlučivosti (1080p):