u dvije verzije

Stiže li nam to ubrzo i Nokia X? Evo detalja

21.04.2018 u 11:11

Bionic
Reading

Nova Nokia izaći će krajem travnja, a već su poznate specifikacije i naziv modela. Iako ime Nokia X podsjeća na posljednji iPhone, ipak mu neće biti konkurencija

Nokia ove godine ne staje sa iznenađenjima. Već su predstavili nove modele pametnih telefona, ali izgleda da će slavna tvrtka svojim proizvodima uskoro dodati još jedan vrlo zvučnog naziva. Novi bi se model trebao zvati Nokia X, a dan kad bi mogao ugledati svijet je vrlo blizu - 27. travnja.

Teaseri su najprije uočeni u Kini te, osim imena i slike, sadrže i datum objavljivanja. Detalji su, međutim ostali skriveni, a sve što se može vidjeti je zaslon blago zakrivljenih rubova na kojemu je naznačeno ime modela.

Tech Radar prenosi kako je vrlo izgledno da će nova Nokia doći u dvije verzije, od kojih će svaku pokretati Snapdragon ili MediaTek. Osim toga, bit će dostupna sa 64 GB internog prostora za pohranu i sa 4 GB ili 6 GB RAM-a.

Iako ime neodoljivo podsjeća na najnoviji iPhone X, spekulacije govore kako se očito koristi slovo, a ne rimski broj, a nije riječ ni o nasljedniku Nokijinog modela istog naziva iz 2014. godine. Uz to, sudeći po specifikacijama, mobitel će više odgovarati srednjem nego višem rangu.

Nokia 8: slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

No, čini se kako je puno stvari za koje još ne znamo o tome, uključujući cijenu i hoće li biti dostupan izvan Kine, ali to bi trebalo biti poznato vrlo brzo, za samo nekoliko tjedana.

Ako ste se ipak nadali boljem modelu višeg ranga, lađe još uvijek nisu potonule jer bi kasnije ove godine mogao izaći i Nokia 9.