APLIKACIJA CARCOM

Stiže i 'WhatsApp za automobile'

09.07.2014 u 14:59

Bionic
Reading

Nedavno je otkrivena aplikacija 'carcom', za koju tvorci navode da ima funkciju aplikacije WhatsApp - ali za automobile. U pitanju je poamlo kontroverzna aplikacija koja omogućava komuniciranje na temelju registracijske oznake automobila 'uz anonimnost', kako navode u kompaniji Living Interactive Labs

Mario Ljevar u priopćenju za medije navodi kako aplikacija funkcionira tako da se može poslati tekstualna poruka na određenu 'regustracijsku oznaku' automobila, a sreća u svemu jest to da primatelj također mora imati registriranu oznaku unutar aplikacije. Iako je korištenje registracijske oznake primarna ideja koja stoji iza razvoja aplikacije, kako bi vozači mogli komunicirati s drugima i reći im npr. da postoji oštećenje u vožnji, da su ostavljeni otvoreni prozori i slično, umjesto registracijske oznake moguće je iskoristiti i neku drugu odabranu oznaku ili pojam.

To znači kako je aplikaciju u suštini moguće koristiti poput WhatsAppa, npr. da bi se stupilo u kontakt iz nekih drugih razloga, a ne nužno stoga što korisnik vidi da netko provaljuje u nečiji automobil.


Za dalji razvoj tvorci aplikacije dostupne za iOS i Android bi mogli pripremiti integraciju s putnim računalima automobila poznatih proizvođača. Aplikacija je besplatna prvih godinu dana i dostupna na njemačkom i engleskom jeziku. U priopćenju stoji i kako su tvorci aplikacije u pregovorima s investitorima iz Izraela, koji su svojevremeno pomogli aplikaciji Viber ostvariti prve korake.