DxOMark i DisplayMat

Stigli su rezultati testova, pogledajte kako je prošla kamera Samsung Galaxy Notea 10+

13.08.2019 u 10:48

Bionic
Reading

DxOMark i DisplayMate su testirali novi Galaxy Note10+ te potvrdili očekivano - najnoviji uređaj iz Samsunga ima najbolju mobilnu kamericu na tržištu

Prema najnovijim rezultatima testiranja dva laboratorija DxOMarka i DisplayMatea, novi veliki smartfon iz Samsunga ima najbolje rezultate testova kamere dosad, prenosi TheNextWeb.

Ako pitate DxOMark, Note10+ je zaradio rezultat 113 na primarnoj kameri, što je za dlaku iznad 112 - rekorda kojeg je do danas držao Huawei P30 Pro. Konkretno, Note je jedan bod slabiji po pitanju fotografija (118 u usporedbi sa Huaweijevih 119), makar je bolji po pitanju snimanja videa (101 u usporedbi s Huaweijevih 97).

Galaxy Note10 slike uređaja Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Druga strana medalje je što su smartfoni postali toliko napredni da garantiraju impresivne fotografije već kod modela za koje valja izdvojiti oko 3000 kuna, dok ljubitelji naprednih funkcija uvijek mogu posegnuti za flagshipima koji se krase značajkama poput automatskog kadriranja i snimanja u mraku. Velik broj novinara, tehno blogera i obožavatelja telefona prije Samsunga i Huaweija će predložiti Pixel 3, dok će pripadnici Appleovog ekosustava navijati za iPhone 10S MAX.

Kako se do sad pokazalo više puta, u pravom se svijetu ovakve usporedbe uglavnom svode na osobne preference kupca.

Unatoč ukusima, stavovima i trendovima, dva gore spomenuta laboratorija zaklinju se u svoje rezultate koji će, ako ništa drugo, Samsungu pomoći pri promociji najnovijeg Androida velikog ekrana.

POVIJEST u slikama

[FOTO] Pogledajte kako se Samsung Galaxy Note mijenjao kroz godine

Pogledaj galeriju