VIRTUALNA STVARNOST

Stigao nam je PlayStation VR! Pogledajte što sve donosi

28.10.2016 u 08:49

Bionic
Reading

Najnovija konzola za virtualnu stvarnost iz Sonyjeve radionice još nije službeno stigla u naše krajeve, no zahvaljujući prijateljima iz Sonyja dobili smo priliku isprobati je prije mnogih drugih. Prije no što se bacimo na testiranje, naravno, potrebno je vidjeti što smo sve dobili u (velikoj) kutiji

Dakle, prije no što se bacimo na kopanje po prilično velikom paketu iz Sonyja, recimo o čemu je ovdje uopće riječ. PlayStation VR je konzola za virtualnu stvarnost iz Sonyja koja je napravljena za postojeći PlayStation 4. Puristi će nam vjerojatno prigovoriti kako ne bismo smjeli koristiti riječ 'headset', no vjerujte nam - hrvatski prijevod daleko je odvratniji od malog 'zaobilaženja' domoljubnog jezičnog izražaja te korištenja mrskih nam anglicizama. Stoga, eto - koristit ćemo 'headset' pa kud puklo da puklo.

Nego da se mi vratimo na priču. Kako biste koristili PlayStation VR, treba vam Plejka. Kao drugo, osim Plejke će vam trebati i PS kamera. Konačno, tu su opcionalni kontroleri Move koje bez prevelikih poteškoća možete zamijeniti dobrim starim Dual Shockom.

Kad su nam rekli da po testni primjerak PlayStationa 4 dođemo s vozilom, nisu se šalili. U personaliziranoj i prilično velikoj kutiji PSVR nalazi se više manje sve što je potrebno za kvalitetno iskustvo igranja. Jedini problemčić je u tome što sam headset nije pretjerano jednostavan za slaganje. No krenimo mi redom.

Nakon otvaranja kutije nailazimo na seksi poruku novom korisniku PlayStation VR-a te dobrodošlicu u svijet virtualne stvarnosti.

Zavirimo li malo ispod, naići ćemo na ono po što smo došli - headset! PlayStation VR ima zapanjujuće malo kablova i iskreno - izgleda dosta seksi. Također, nije pretjerano težak. Pokraj headseta smo dobili uputstva, dva vaučera za igre i nezaobilaznu knjižicu o povijesti razvoja od prototipa do onog što upravo raspakiravmo. Fensi!

Otkopamo li razinu ispod, dolazimo do dodataka koji ne dolaze u standardnom paketu s PlayStation VR-om, a to su dvije marake poznatije kao kontroleri PlayStation Move. Tu je također revampana kamera PlayStation koju poput standardne web kamerice možete nataknuti na televizor.

Nakon toga dolazimo do dijela pakiranja najzanimljivijeg obožavateljima kablova - kutije s kablovima. PlayStation VR, iako neusporedivo jednostavniji za slaganje od 'standardnih' headsetova za virtualnu stvarnost, i dalje ima pozamašnu količinu dodatnih žica koje jednim dijelom idu u PlayStation 4, a drugim u kontrolnu jedinicu PlayStationa VR.

Na samom dnu ogromnog pakiranja nalaze se uputstva za sastavljanje i još pokoji kabel. Na posljednjoj fotografiji možete vidjeti sve što smo iz kutije izvukli.

Kako to sve izgleda u akciji? Valja li to čemu? Koga smo morali ubiti da sve to dobijemo na testiranje i korištenje? Saznajte u skorašnjim prvim dojmovima te neminovnoj recenziji!