'NAJBOLJE OD SVEGA'

Sonyjeva Xperia Z4 stići će u dvije verzije ekrana

08.01.2015 u 14:20

Bionic
Reading

Sony već neko vrijeme ne bilježi dobre prodajne rezultate - posebno kada je riječ o pametnim telefonima. Kako bi postali konkurentniji, u kompaniji su se odlučili napraviti uređaj bez premca. Prema svježim glasinama, čini se kako će posrijedi ipak biti više različitih modela - dok će jedan stići s uobičajenijim 1080p ekranom, drugi će donijeti QHD razlučivost

Informacija stiže s tajvanske adrese ePrice, koja je u posljednje vrijeme bila izvorom više glasina vezanih uz mobilne uređaje - a posebno još neotkrivenu Sonyjevu perjanicu Xperia Z4. Iako se navodi da će Sony proizvesti više modela uređaja, krajnji potrošači neće baš moći birati između njih.

Naime, Sony će model QHD razlučivosti predstaviti za SAD, dok će sva druga tržišta (!) dobiti verziju s 1080p ekranom (iste dijagonale - 5,2"). U svakom slučaju će biti vrlo zanimljivo vidjeti kolika će razlika u potrošnji baterije biti, s obzirom da niti jedan proizvođač do sada nije jasno demonstrirao zašto bi korisnici tražili QHD na mobilnim uređajima relativno malih dijagonala.


Još jedna informacija vezana uz Xperiju Z4 jest to da su u Sonyju poboljšali vodootpornost uređaja pa tako navodno novi model neće morati imati gumeni pokrov na USB portu. Što se ostalih karakteristika tiče, govori se o tome da će Z4 stići s Qualcommovim najsnažnijim rješenjem Snapdragon 810, uz 4GB radne memorije i LTE povezivosti. Službeno otkrivanje uređaja se očekuje negdje oko Mobile World Congressa u Barceloni.